Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки часу знадобиться РФ на витіснення ЗСУ з Курщини: які переваги може отримати Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки часу знадобиться РФ на витіснення ЗСУ з Курщини: які переваги може отримати Україна

Хоча Путін і наказав витіснити ЗСУ із займаних територій, не знімаючи військ із фронту в Україні, частину сил ворога таки було передислоковано в Курську область

26 серпня 2024, 13:20
Поділіться публікацією:

Курська операція продовжується, а відтак все менше доводів, що росіян вдасться витіснити ЗСУ зі своєї території в найближчий час. Скільки часу знадобиться росіянам на витіснення ЗСУ з Курської області? Які переваги може надати Курська операція на переговорах з РФ? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.

Скільки часу знадобиться РФ на витіснення ЗСУ з Курщини: які переваги може отримати Україна

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

ЗСУ звели нанівець можливості флангового удару збройних сил РФ

Військово-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов в ефірі каналу FREEДOM заявив, що для того, щоб витіснити з Курської області українські війська, росіянам знадобиться щонайменше півроку і не менше 15-20 бригад. 

"Якщо брати за основу повідомлення британської та інших розвідок, кількість українських бригад, задіяних у наступальній операції – шість. Я вже говорив, що згідно з військовими статутами, сторона, що наступає, повинна мати перевагу 1 до 3 по відношенню до сторони, яка перебуває в активній обороні. Відповідно, російській стороні доведеться кинути в наступ від 18 до 19 бригад. Що стосується часового періоду, сама російська сторона визнає той факт, що для розв'язання цього питання знадобиться щонайменше півроку, а більш реалістичний сценарій – рік", – зазначив експерт.

За його словами, хоча Путін і наказав витіснити ЗСУ із займаних територій, не знімаючи військ із фронту в Україні, частину сил ворога таки було передислоковано в Курську область. Зокрема, йдеться про 810 бригаду морської піхоти РФ, місце постійної дислокації якої – окупований Севастополь.

"Це бригада, яка має реальний бойовий досвід. За останніми даними, саме її зняли з Покровського напряму і перекинули в Курську область, де вона зазнає серйозних втрат унаслідок успішних дій ЗСУ. Крім того, після знищення трьох мостів і понтонної переправи в Курській області, зараз створюється загроза оперативного оточення російського угруповання. Тобто, ЗСУ відрізали це угруповання російських військ від основних баз матеріально-технічного постачання. Ба більше, фактично ЗСУ звели нанівець можливості флангового удару збройних сил РФ. Тому буде цікаво подивитися, яким чином РФ буде евакуювати ці військові підрозділи", – констатував Дмитро Снєгирьов.

ЗСУ хочуть створити обмінний фонд – не лише людський, а як мінімум фонд територій

В Курській області Україна не тільки поповнила фонд для обміну полоненими, але й для обміну територіями. Про це сказав військовий оглядач Денис Попович в ефірі телемарафону.

Він не виключає, що Курська операція може розширюватися за рахунок взяття під контроль ЗСУ нових російських населених пунктів. 

Попович зазначив, що очевидним є те, що мета операції полягає і в тому, щоб відтягнути від фронту в Україні резерви російської армії. 

"В стратегічному сенсі ця мета полягає в тому, щоб створити обмінний фонд – не лише людський, а як мінімум фонд територій", — наголосив він. 

За його словами, обмінний фонд територій має бути створений для того, щоб Україна з  сильних позицій виходила на перемовини щодо закінчення війни, які коли-небудь розпочнуться.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ЗСУ на Курщині: про що говорить реакція росіян, чи оголосить Путін нову хвилю мобілізації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини