Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки біженців з України планують залишитися у Польщі: результати соціологічного дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки біженців з України планують залишитися у Польщі: результати соціологічного дослідження

Додому з Польщі, мають намір повернутися у ближчій чи довшій перспективі 62% українців, серед них і довоєнні мігранти

31 травня 2023, 10:50
Поділіться публікацією:

Про це свідчать дані соціологічного дослідження "Громадяни України на польському ринку праці. Нові виклики й перспективи", передає портал "Коментарі" з посиланням на "Укрінформ".

Скільки біженців з України планують залишитися у Польщі: результати соціологічного дослідження

Українці в Польщі. Фото з відкритих джерел

Організаторами опитування виступили Фонд підтримки мігрантів на ринку праці EWL, Центр східноєвропейських студій Варшавського університету та міграційна платформа EWL.

Серед респондентів 40% — це українці, котрі переїхали до Польщі після початку повномасштабного вторгнення., 60% — це довоєнні мігранти.

Згідно результатів опитування, 62% хочуть повернутися на Батьківщину в ближчій чи довшій часовій перспективі, 30% біженців, планують залишитися на чужині. Також 50% українців у Польщі заявили про намір подавати документи на отримання посвідки на проживання. Дослідження проводилося у 16 містах, впродовж березня. У ньому взяли участь 500 громадян України.

Серед стимулів залишитися у Польщі, зазвичай: "тут легше знайти роботу", "наші мови схожі", "у мене в Польщі друзі, родичі", "поляки доброзичливо ставляться до українців".

Водночас, залишитись в цій країні респондентам заважає: "переживання за рідних в Україні", "брак грошей на проживання", "погане знання мови", "труднощі в пошуку роботи", "труднощі в доступі до медицини".

Читайте також на сайті "Коментарі", - Уряд Польщі ухвалив доленосний закон щодо українських біженців: деталі Згідно з офіційними даними, польська влада продовжила легальне перебування всіх військових біженців до 4 березня 2024 року. До певного часу, як відомо, легальне перебування українців у цій країні мало закінчитися у серпні 2023 року, після чого біженці, які не мають посвідки на проживання чи іншого польського документа, мали б залишити територію сусідньої держави.

 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини