Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки без світла сидітимуть українці, якщо росіяни вдарять по ядерним об’єктам
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки без світла сидітимуть українці, якщо росіяни вдарять по ядерним об’єктам

Якщо АЕС відключать від енергосистеми, то українці можуть сидіти без світла по 20 годин на добу

сьогодні, 17:30
Поділіться публікацією:

У випадку відключення атомних електростанцій від енергосистеми країни можливі аварійні відключення електроенергії, про це в ефірі "Еспресо" заявив енергетичний експерт Сергій Дяченко.

Скільки без світла сидітимуть українці, якщо росіяни вдарять по ядерним об’єктам

Відсутність світла

За його словами, якщо доведеться відключити наші АЕС від енергосистеми, то ми стикнемося з аварійними режимами, коли електроенергія буде доступна лише 4-5 годин на добу.

"Такий сценарій розвитку подій дуже негативний", — відзначив експерт.

Втім, за його словами, все ж варто розуміти, що росіяни бʼють по розподільчій системі і українські енергетики вже навчились дуже швидко її відновлювати. Окрім того, додає Дяченко, створені суттєві запаси електроенергії, а фахівці достатньо швидко ремонтують знищені розподільчі станції.

"До прикладу, під час останнього обстрілу. Через три тижні наша енергосистема запрацювала в нормальному режимі й ми йдемо майже без відключень світла", — пояснив Дяченко.

Експерт також додав, що в разі уникнення масштабних пошкоджень енергосистеми взимку можна очікувати стабільний графік електропостачання.

"Звісно, наша енергосистема працює не так надійно, як того хотілось би. Втім, зниження температур допомогло налагодити нашу енергосистему й графік відключень. Якщо все буде добре й ми уникнемо додаткових руйнувань нашої енергетичної системи, то зможемо пройти зиму в більш-менш нормальних умовах", — додав він.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що міністр закордонних справ Андрій Сибіга та голова Офісу президента Андрій Єрмак повідомили, що Кремль готує удари по критичних об’єктах ядерної енергетики, зокрема, по відкритих розподільчих пристроях атомних станцій та підстанціям передачі, які є критичними для забезпечення роботи атомної енергетики.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини