Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скажений дефіцит. Нардеп розповів з чим в Україні склалася катастрофічна ситуація
commentss НОВИНИ Всі новини

Скажений дефіцит. Нардеп розповів з чим в Україні склалася катастрофічна ситуація

Україні гостро бракує робочої сили, а дефіцит кадрів за певними напрямками просто «скажений», заявив в інтерв’ю Укрінформу голова економічного комітету ВР Дмитро Наталуха. Серед причин такої ситуації – мобілізація

16 лютого 2024, 16:57 comments1639
Поділіться публікацією:

Як підкреслив Наталуха, Україна ще ніколи раніше не стикалася з таким гострим дефіцитом кадрів, як зараз. За його словами, в принципі, в цьому немає нічого дивного, адже значна кількість людей пішла воювати на фронт, також багато українців виїхали.

Скажений дефіцит. Нардеп розповів з чим в Україні склалася катастрофічна ситуація

Дмитро Наталуха

Народний депутат заявив, що зараз дуже багато вакансій і дуже дивно, що є люди, які просто стоять на обліку в центрах зайнятості і начебто не можуть знайти роботу.

"Насправді роботи вистачає, дефіцит кадрів дуже великий, сидіти просто на соціальній виплаті для безробітних, мені здається, це безвідповідально",
- сказав народний депутат.

При цьому він розповів, що стане для України пріоритетом після завершення війни. За його словам, треба буде запропонувати тим українцям, які повернуться з-за кордону не тільки роботу, а і домівки.

"Якщо вони повернуться і ми не встигнемо цього запропонувати, вони можуть побути місяць тут, пів року, рік, але врешті всім потрібно оплачувати рахунки й цілком ймовірно, що ми знову будемо свідками масової рееміграції після певного часу", -
підкреслив нардеп.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Україна обговорює з Європейським Союзом можливість повернення українських біженців. При цьому офіційний Київ не наполягає, щоби уряди європейських країн скорочували допомогу українським втікачам від війни. Про це, відповідаючи на питання, чи справді Київ тисне на ЄС для повернення біженців, заявила віце-прем’єр-міністр з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

Разом з тим, демографи попереджають, що після війни також може бути відтік громадян за кордон. За їх словами, коли відкриються кордони до своїх дружин та дітей можуть поїхати чоловіки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

16 лютого 2024, 19:03

опять этот утырок свой рот раскрывает. Так не надо было грести всех кого ни попадя на мясо, то и было бы кому работать. Это то, о чем давно уже говорилось: забирают людей с рабочих мест, а потом удивляются, почему экономика упала. Сами же создали такие условия, что в стране стало невозможно ни жить ни работать. Не удивительно, что все кто имел возможность уехать давно уже это сделали. Дупутат, мать его.


Новини