Ситуація змінюється: Генштаб Естонії розповів, хто зараз володіє ініціативою на фронті

Якщо попереднього тижня щодня відбувалися від 70 до 120 зіткнень, то цього тижня їх було приблизно 50-60 на день, зазначають у Генштабі Естонії

Російські загарбницькі війська значно знизили кількість наземних атак, але поки що володіють ініціативою на фронті в Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це сказав на брифінгу голова оперативного відділу Генерального штабу Естонії полковник Тармо Кундла, пише ERR.ee.

В Естонії визнали, що російським окупантам вдалося відвоювати невеликі ділянки та утримати ініціативу, проте кількість бойових зіткнень на фронті скорочується. Якщо попереднього тижня щодня відбувалися від 70 до 120 зіткнень, то цього тижня їх було приблизно 50-60 на день. Основною метою для росіян, мабуть, буде оточення Авдіївки, і очікується, що найближчим часом на цей напрямок буде перекинуто додаткові ресурси, вважає полковник.

За його даними, війська РФ досягли невеликих успіхів на лінії Куп'янськ-Кременна, захопили села під Бахмутом, а також окремі ділянки в Донецькій області. Незважаючи на це, війська РФ не змогли здійснити жодних суттєвих операцій і "Україна тримає оборону", зазначив Кундла.

Крім того, на південному фронті ЗСУ вдалося частково звільнити населені пункти поблизу Великої Новосілки.

Читайте також на порталі "Коментарі" - доки у США розводять руками щодо нових пакетів допомоги Україні, російська окупаційна армія атакує практично по всьому фронту. У тому числі у районі Бахмута, де ще нещодавно українські військові здійснювали вдалі контратаки. Гремить Авдіївка, продовжуються інтенсивні наступальні дії противника на Куп'янському напрямку, а також у районі Годин Яру. Експерти розповіли порталу "Коментарі", чого в найближчому майбутньому чекати від російсько-української війни, ситуації в ній і навколо неї.

Раніше "Коментарі" писали – чи може ракетний терор з боку РФ прискорити допомогу Україні: про що говорить реакція союзників.