Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Ситуація важка": Росія залучила новітню техніку, щоб підсилити наступ під Покровськом
commentss НОВИНИ Всі новини

"Ситуація важка": Росія залучила новітню техніку, щоб підсилити наступ під Покровськом

Росіяни залучили до наступу на Покровському напрямку елітні бойові підрозділи та важку бронетехніку, ситуація залишається важкою, зазначив офіцер ЗСУ.

12 вересня 2024, 18:45 comments1477
Поділіться публікацією:

 Російські окупанти перекинули регулярні підрозділи повітряно-десантних військ та новітню важку техніку на Покровський напрямок, що призвело до серйозної ескалації бойових дій. Як повідомив офіцер 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Сергій Цехоцький в ефірі телеканалу "Еспресо", ситуація в цьому районі є надзвичайно складною.

"Ситуація важка": Росія залучила новітню техніку, щоб підсилити наступ під Покровськом

Бої за Покровськ (фото з відкритих джерел)

З 6-ї ранку ворог розпочав штурми, використовуючи новітню бронетехніку, зокрема, бойові машини піхоти БМП-3, танки та бойові машини десанту. Спочатку було залучено 20 одиниць техніки, пізніше ще 11. Бої продовжуються, і російські війська намагаються обійти Покровськ з флангів через напрямки Мирнограда та Селидового.

"Ворог розпочав штурми з 6 ранку, залучивши новітню важку бронетехніку, зокрема, БМП-3, танки та бойові машини десанту. Під час першого штурму ворог використав 20 одиниць техніки, потім — 11. Наразі бої тривають", — зауважив Цехоцький.

Попри жорсткий опір Сил оборони України, росіяни не змогли прорвати оборону фронтально, проте ситуація залишається надзвичайно напруженою, особливо на південних флангах.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Покровську немає світла, води та газу. Тиждень тому, 5 вересня, росія здійснила черговий акт тероризму. Її снаряди знову були спрямовані на об'єкти критичної інфраструктури. Серед них – енергетичні підприємства ДТЕК. 

За інформацією Покровскої міської військової адміністрації, внаслідок обстрілу без електропостачання на декілька діб залишилось майже все місто. Частині Покровська енергетики його повернули. Жителям району Динасового заводу, які досі без електропостачання, його відновити технічно неможливо.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини