Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ситуація під Куп’янськом загострюється: що кажуть в Міноборони
commentss НОВИНИ Всі новини

Ситуація під Куп’янськом загострюється: що кажуть в Міноборони

Загарбники перейшли у наступ на деяких напрямках

16 липня 2023, 19:45 comments1580
Поділіться публікацією:

Тривожними є новини зі східного фронту. Там ситуація  відчутно загострюється, противник на деяких напрямках перейшов в наступ.

Ситуація під Куп’янськом загострюється: що кажуть в Міноборони

Ситуація під Куп'янськом загострюється (фото з відкритих джерел)

Про це інформує  у  власному telegram-каналі заступник  міністра оборони Ганна Маляр, Вона повідомляє. що вже два дні поспіль  загарбники  перейшли в наступ в напрямку  міста Куп’янськ Харківської  області.

"Ми в обороні. Ідуть запеклі бої, положення сторін змінюються динамічно по кілька разів на добу", — інформує  Маляр.

Заступник міністра оборони зазначає, що  росіяни продовжують наступ також на Авдіївському та Мар’їнському напрямках, але там у загарбників нема  суттєвого успіху. Там також продовжуються  важкі бої,  проте  просунутись вперед жодна зі сторін не змогла.

При цьому,  більш оптимістичною є ситуація в районі  Бахмута, де  українські захисники  таки  поступово просуваються на південному фланзі. Разом з тим, на рубежах північного  флангу  військові ЗСУ  докладають зусиль, аби  стримувати поступ  окупантів.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Росія починає спільні військові навчання з Китаєм: що відомо.16 липня Китайська морська флотилія вирушила з порту Циндао, щоб приєднатися до військово-морських і повітряних сил РФ в Японському морі для участі у військових навчаннях. Про це повідомляє Reuters з посиланням на Міністерство оборони Китаю.У повідомленні йдеться, що навчання під кодовою назвою "Північ/Взаємодія-2023" є розширенням військової співпраці між Китаєм та Росією після повномасштабного вторгнення Кремля в Україну. Офіційно навчання нібито направлені на"забезпечення безпеки стратегічних водних шляхів". Відтак, флотилія Китаю у складі 5 бойових кораблів і 4 корабельних вертольотів вийшла зі східного порту Циндао.

 
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини