Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ситуація найважча з початку війни: офіцер назвав головну перевагу ворога
commentss НОВИНИ Всі новини

Ситуація найважча з початку війни: офіцер назвав головну перевагу ворога

За два роки війни противник набув чималого досвіду

8 травня 2024, 23:56
Поділіться публікацією:

Наразі ситуація на фронті чи не найбільш загрозлива з початку повномасштабної війни, вважає заступник командира Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін.

Ситуація найважча з початку війни: офіцер назвав головну перевагу ворога

РФ продовжує наступ. Фото з відкритих джерел

"У 2022 році ми побачили несучасну російську армію, "чмонь" та недостатню кількість офіцерів з бойовим досвідом. Але сьогодні перед нами вже зовсім інша армія, бо ворог вчиться і розвивається. Натомість ми втратили багато часу, тягнули з мобілізацією, тоді як ворог готувався до нового етапу просування військ", — наголосив майор ЗСУ.

Максим Жорін відзначив, що росіяни готуються до наступу, хоча точні їхні плани невідомі. Він припустив, що окупанти можуть наступати на Харків, на Донбасі або півдні, а, можливо, одразу на всіх напрямках.

"Впевнений, що з усім цим можемо справитися. Військові готуються, роблять та робитимуть все, що в межах наших можливостей. Але хочеться, щоби вся країна була залучена і також готувалася", — додав він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російських школярів змусили дивитися так звану інавгурацію диктатора РФ Володимира Путіна. Російські освітні установи масово звітували в соцмережах про перегляд учнями прямої трансляції церемонії вступу російського диктатора на головну посаду в Кремлі. Як відомо, 7 травня у Москві пройшла "інавгурація" Володимира Путіна, який вп'яте очолив РФ.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що президент Франції Еммануель Макрон намагається досягти більшої суб’єктності для Європи, аби не бути на одній із сторін у протистоянні США і Китаю, вважає політолог Ігор Чаленко. "Макрон хоче стати лідером нового полюсу в геополітиці. Французький лідер намагається виокремити Європу в територіальному вимірі, яка буде мати свою окрему позицію. Тому він активно працює над темою стратегічної автономії Європи. Водночас Макрон боїться можливого конфлікту між Китаєм і США та намагається разом з Європою вийти з цього поїзду", — заявив політолог.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини