Ситуація на Запорізькому напрямку: окупанти оточили морг

Про втрати окупантів, по опосередкованим свідченням, розповів Генштаб ЗСУ

Свідчення значних втрат окупантів на запорізькому напрямку фронту, де наразі відбуваються активні бої, оприлюднив Генеральний штаб ЗСУ. Про це повідомляють "Коментарі".

"Противник продовжує зазнавати великих втрат, які намагається приховати, - зазначається в повідомленні. - Так, в тимчасово захопленому Бердянську Запорізької області, окупанти закрили для відвідування територію у західній частині міста навколо міського моргу. На території самого моргу відзначено скупчення до десяти санітарних автомобілів та декількох автомобілів-рефрижераторів. Рух санітарних автомобілів у північному напрямку до лінії бойового зіткнення продовжується".

Також Генштаб зазначає, що на Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії.

"(Супротивником - ред.) завдано авіаційних ударів в районах Новопавлівки, Гуляйполя та Оріхова Запорізької області, - сказано також в повідомленні. - Здійснив артилерійські обстріли понад 20 населених пунктів. Серед них: Времівка, Новосілка, Новопіль Донецької області; Ольгівське, Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Білогір’я, Степове та Кам'янське Запорізької області; Золота Балка, Садове та місто Херсон".

Нагадаємо, що президент РФ Путін визнав початок українського контрнаступу. Йому сьогодні відповів президент України Володимир Зеленський, який також де-факто визнав початок українського наступу.

Міністерство оборони України закликало співгромадян поставитись з розумінням до небажання ЗСУ коментувати кожен російський фейк, який наразі ворожа пропаганда вкидує у соціальні мережі.

Натомість, британська розвідка обережно констатувала обмежені успіхи ЗСУ на певних ділянках запорізького напрямку.