Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ситуація на фронті підходить до межі: нардеп назвав найголовнішу небезпеку у війні з РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Ситуація на фронті підходить до межі: нардеп назвав найголовнішу небезпеку у війні з РФ

Україні катастрофічно бракує зброї. Поки що співвідношення випущених снарядів 1:12 на користь росіян

16 червня 2022, 11:55 comments1262
Поділіться публікацією:

Українська армія на Донбасі тримається сьогодні виключно за рахунок героїзму наших бійців. Ситуація на передовій вкрай важка. У ворога тотальна перевага в артилерії та засобах радіоелектронної боротьби. В них більше техніки та боєприпасів. В них більше живої сили. А в нас – лише героїзм та віра в перемогу. І сподівання на реальні поставки західного озброєння. Як інформує видання "Коментарі", про це у себе в Facebook пише Єгор Чернєв, який в ці дня побував на фронті.

Ситуація на фронті підходить до межі: нардеп назвав найголовнішу небезпеку у війні з РФ

Єгор Чернєв. Фото: Фейсбук Єгора Чернєва

Нардеп зазначив, росіяни дійсно вчаться воювати, але наші воїни постійно вибивають з їхніх підрозділів найдосвідченіших, а нове поповнення розмиває боєздатний кістяк. Через те, що зламати наш опір в росіян не виходить, вони знімають все, що можуть, з інших напрямків і перекидають в Луганську область. На послаблених позиціях вони залишають частину артилерії, щоб безкінечно гатити по нам і тримати у напрузі. 

"Ситуація підходить до тієї межі, коли і ми, і росіяни на певних ділянках фронту будемо ослаблені настільки, що просто зупинимося у позиційних боях. І в такій ситуації визначальним фактором перемоги стане не героїзм, а кількість ресурсів. Переможе той, в кого буде більше гармат та боєприпасів. Поки що співвідношення випущених снарядів 1:12 на користь росіян. Вони можуть покласти за раз 50 снарядів, в той час як наша бригада таку ж кількість може покласти за весь день", – зазначив Єгор Чернєв. 

Він додав, частково такий катастрофічний розрив у вогневих засобах ми компенсуємо майстерністю. На знищення одного ворожого танку ми витрачаємо в середньому в 10 разів менше снарядів, ніж вони. Також дуже виручають гаубиці М777, які влучно б'ють по окупантам з безпечної відстані. Росіяни не можуть їх ані виявити радарами, ані накрити у відповідь своєю артилерією. Але цього все одно вкрай замало. Без переваги в артилерії виграти війну неможливо. А тому саме збільшення постачання важкого озброєння я буду продовжувати добиватися у першу чергу від наших західних союзників по парламентській лінії. 

"Друга критична позиція – робота наших "очей", безпілотників. Росіяни нагнали на Донбас дуже багато засобів РЕБ, які глушать та засліплюють наші дрони. Нам потрібно більше безпілотників, більше власних комплексів радіоелектронної боротьби, більше дальнобійної артилерії для знищення ворожих установок. Також вкрай важливо для нас, нарешті, систематизувати бойовий досвід використання дронів. Адже сьогодні кожен підрозділ вигадує власні ефективні ноу-хау з їх застосування — як управляти безпілотником з бункеру, як працювати в умовах роботи ворожих засобів РЕБ, як обходити російську ППО тощо. Найкращі досягнення треба розповсюдити по всім підрозділам", – зауважив нардеп. 

Читайте також на порталі "Коментарі" — третій "Рамштайн": Резніков розповів, яку допомогу від союзників отримає Україна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Иван

16 червня 2022, 11:24

Нет снарядов и патронов и броников и....Я чета не пойму, а почему наши заводы по производству военщины не работают? Их просто нет? А почему за 30 лет незалежности не построили? А за 8 лет войны на Донбассе? Думали тыкать палкой в медведя безнаказанно и дальше? Или за воровством николы було?


Новини