Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ситуація може стати критичною в Україні: у ЄС роблять тривожний прогноз
commentss НОВИНИ Всі новини

Ситуація може стати критичною в Україні: у ЄС роблять тривожний прогноз

Боррель вважає, що невдовзі може статись нова хвиля біженців з України.

сьогодні, 13:30
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Очільник дипломатії Європейського Союзу Жозеп Боррель заявив, що Україну за кілька тижнів може чекати надзвичайно критична ситуація через постійні обстріли росіянами енергетичної системи. Боррель прогнозує, що в таких умовах, ще більше українців будуть змушені залишити країну.

Ситуація може стати критичною в Україні: у ЄС роблять тривожний прогноз

Жозеп Боррель. Фото з відкритих джерел

Високий представник ЄС із зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель заявив у своєму блозі, що через російські обстріли українці вже стикаються з перебоями світла на 8-12 годин. 

За його словами, удари РФ пошкодили 68% енергетичних потужностей України, чого недостатньо для повного забезпечення населення. Боррель наголошу, що Путін хоче залишити українців без світла, води та опалення у холодний період.

"За кілька тижнів в Україні може виникнути надзвичайна ситуація, яка призведе до того, що ще більше українців будуть змушені покинути свої домівки та країну", – написав Боррель.

Очільник дипломатії Європейського Союзу зазначив, що атаки РФ по електропідстанціях можуть призвести до зупинки АЕС, що у підсумку загрожує ядерною катастрофою. За словами Борреля, міжнародні партнери мають уникнути циклу "ми ремонтуємо – вони руйнують" та забезпечити Україну системами ППО. Також Боррель закликав зняти обмеження на застосування далекобійної зброї, щоб  Україна могла завдавати ударів по аеродромах та пускових майданчиках на території Росії, щоб зупиняти атаки ще до їх початку.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Боррель назвав найшвидший шлях до миру в Україні.

Також "Коментарі" писали про те, що російський ударний дрон наблизився до однієї з українських АЕС.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини