Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ситуація критична, українська оборона може занепасти. Тривожні прогнози від американців
commentss НОВИНИ Всі новини

Ситуація критична, українська оборона може занепасти. Тривожні прогнози від американців

Видання Bloomberg відзначає, що попереду у України найтяжчі місяці за всі роки війни з Росією. Журналісти звертають увагу на те, що ЗСУ критично бракує зброї та засобів ППО, а Конгрес ніяк не може увалити допомогу для України

12 квітня 2024, 14:03
Поділіться публікацією:

У США обговорюють критичну ситуацію з нестачею боєприпасів і живої сили на фронті в Україні, яка може мати серйозні наслідки. За даними видання Bloomberg, ризик полягає у можливому занепаді української оборони, що дасть Кремлю можливість зробити значний прогрес відносно війни. Ця ситуація найбільш небезпечна для України за останні два роки, особливо для міста Харкова на сході країни, яке зазнало значних обстрілів. Журналісти додали, що наступні кілька місяців стануть для України найважчим випробуванням за всі роки війни.

Ситуація критична, українська оборона може занепасти. Тривожні прогнози від американців

Війна в Україні

Одночасно з цим, підкреслює видання, російські окупанти використовують перевагу в збільшенні розриву в постачанні боєприпасів. За словами джерела, Росія планує забезпечити 6 мільйонів снарядів цього року завдяки збільшенню виробництва та постачанню з Північної Кореї та Ірану.

Навіть в такій критичній для України ситуації, США все ще не можуть розглянути та прийняти пакет допомоги для України на суму 60 мільярдів доларів через внутрішню політичну боротьбу. Якщо ці кошти не будуть надіслані, для України не буде альтернативи в цей найважчий момент, відзначають журналісти.

Окрім того, видання підкреслило, що сьогодні українські війська намагаються утримати лінію фронту після того, як Збройні сили України не змогли відбити захоплені ворогом території минулого року. Президент України Володимир Зеленський попередив, що Росія може мобілізувати до 300 тисяч нових військових до 1 червня. При цьому американські чиновники на умовах анонімності повідомили виданню, що не бачать, що російські військові повинні неминуче прорвати фронт. Також вони відзначають, що нібито моральний дух українських військових впав, тому вони навіть не виключають "колапс" на фронті.

У статті також зазначено, що знищення Трипільської теплової електростанції 11 квітня, яка забезпечувала значну частину енергопостачання Київської та інших областей, підвищило вразливість країни до ракетних ударів. Після цієї атаки Зеленський заявив, що відсутність систем протиповітряної оборони є найбільшою проблемою.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у МЗС Польщі розкритикували США за те, що там не відповідають за свої слова у питанні допомоги Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

12 квітня 2024, 13:22

Все відбулось - процес пішов, через шість місяців все поміняється. Достатньо подивитись що Трамп почав все міняти ще на праймеріз, а зараз як кандидат повністю змінює конфігурацію світу. Які тут потрібні докази і аргументи? Якщо хтось не цінує своє життя то хоча б з цікавості почекав, щоб побачити як все поміняється. Корумпований Фюрер програв. Тепер в нього одна мета: помститись Світу і розграбованої країни так, щоб увійти в історію найбільшим кривавим злочинцем.


Новини