Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ситуація катастрофічна: стало відомо, як близько ворог знаходиться від Покровська
commentss НОВИНИ Всі новини

Ситуація катастрофічна: стало відомо, як близько ворог знаходиться від Покровська

Німецький журналіст Юліан Рьопке стверджує, що російські окупанти підійшли дуже близько до Покровська

19 серпня 2024, 20:12 comments1585
Поділіться публікацією:

У Донецькій області ситуація для Сил оборони є катастрофічною, про це стверджує аналітик Bild з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке.

Ситуація катастрофічна: стало відомо, як близько ворог знаходиться від Покровська

Покровськ

Зокрема, видання нагадало, що ще в неділю Донецька обласна військова адміністрація оголосила примусову евакуацію сімей з дітьми з Покровська. При цьому, як підкреслює Bild, раніше у місті проживало 80 тисяч людей. Наразі у Покровському районі залишається 53 тисячі жителів, серед яких майже 4000 дітей.

При цьому видання стверджує, що російські загарбники підійшли до Покровська на 7-8 кілометрів. На початку року це було 38 км.

"Влада України розпорядилася евакуювати місто Покровськ із 65 000 жителів протягом двох тижнів. З Торецька, що за 50 км на північний схід, втекли 29 000 із 32 000 колишніх жителів. Нехай я знову роблю себе непопулярним — ситуація в Донбасі катастрофічна. У цій ситуації я, як і раніше, вважаю вкрай ризикованим відправляти 5000 найкращих солдатів у сусідню країну замість проведення контрнаступу там", — зауважив Рьопке.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" розповідав, що у Верховній Раді закликали українців терміново виїжджати з Покровська, Мирнограда, Селидового, Новоекономічного, Новогродівки і всього, що поруч, якомога швидше.

Також портал "Коментарі" розповідав, що у Донецькій області склалася критична ситуація. Окупаційні війська отримали вказівку вийти на адмінкордони області і для цього не шкодують ні сил, ні засобів. Зокрема, відомо, що загарбники наближаються до Мирнограда. За інформацією нардепів, станом на кінець минулого тижня ворог знаходився за 5 км від міста. Саме тому населення закликали терміново виїхати з цього населеного пункту поки ще є така можливість. Також важка ситуація склалася і в Покровську, до якого ворог теж наближається. Саме тому, у ВР закликають місцеве населення також терміново виїхати. При цьому, військові експерти вважають, що протягом кількох наступних тижнів буде вирішуватися доля як Мирнограда, так і Покровська.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини