Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Ситуація дуже небезпечна": у ЗСУ закликали владу зайнятися проблемами курсантів
commentss НОВИНИ Всі новини

"Ситуація дуже небезпечна": у ЗСУ закликали владу зайнятися проблемами курсантів

Держава має опікуватися курсантами військових університетів

10 жовтня 2024, 22:58
Поділіться публікацією:

Ситуація, яка на сьогоднішній день існує з соціальним захистом та фінансовим забезпеченням курсантів — це ганьба, заявив заступник командира Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін.

"Ситуація дуже небезпечна": у ЗСУ закликали владу зайнятися проблемами курсантів

У ЗСУ невдоволені становищем курсантів. Фото з відкритих джерел

"Молоді хлопці та дівчата свідомо хочуть обрати професію військового, розуміючи всі ризики та виховуючись на прикладах героїзму сучасної війни. Вмотивовані та перспективні, вони мають скласти основу армії майбутнього. Крім того, вони вже залучаються до виконання певних важливих задач. Натомість від держави вони отримують зневажливе ставлення, мізерне грошове забезпечення та відсутність соціальних гарантій. Тому навчальні заклади зараз страждають від недобору, а курсанти масово хочуть відраховуватись", — зазначив Максим Жорін.

За словами офіцера ЗСУ, така ситуація є дуже небезпечною та прямо підриває безпеку держави.

"Якщо ми турбуємося про майбутнє України, студенти військових навчальних закладів не мають отримувати копійки. Вони заслуговують на гідне ставлення та адекватне заохочення", — наголосив він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що група російських загарбників на бронетехніці прорвалася у місто Селидово у Донецькій області, повідомив офіцер ЗСУ з позивним "Алекс". За словами офіцера ЗСУ, в росіян немає шансів закріпитися у Селидово, оскільки українська армія займається ліквідацією противника. "Група російських окупантів на БТР-ах залетіла в Селидово. Смертники пролетіли "на дурачка". Наші хлопці працюють над їх знищенням. Назад у них дороги вже нема. Також у них немає можливості добитися успіху в місті", — розповів військовослужбовець.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини