Головна Новини Суспільство Війна з Росією Система дала збій. Росія не встигає поповнювати втрати на фронті
commentss НОВИНИ Всі новини

Система дала збій. Росія не встигає поповнювати втрати на фронті

Станом на початок лютого угрупування окупаційних військ в Україні становило понад 470 тисяч. Станом на кінець лютого ця чисельність знизилася майже до 466 тисяч, повідомив військовий оглядач Олександр Коваленко

28 лютого 2024, 14:46
Поділіться публікацією:

За його словами, на перший погляд здається, що мінус 4 тисячі людей за місяць за такої чисельності – це ніщо, але – ні. Експерт зазначає, важливо розуміти, як ця чисельність формувалася і за рахунок чого, початкове угруповання у 180 тисяч зросло до 470 тис.

Система дала збій. Росія не встигає поповнювати втрати на фронті

Окупанти на фронті

Справа в тому, каже Коваленко, що угрупування окупаційних військ в Україні впродовж минулих двох років невпинно зростало. Практично щомісяця воно не зменшувалося, а збільшувалося на 5, 10, 20 тисяч, але зростало з допомогою як стабільної компенсації втрат, а також додаткової відправки людського ресурсу до зони бойових дій.

"За довгий час у чисельному вираженні це перший випадок такого скорочення",
— підкреслив експерт.

Також, за словами Коваленка, зазначається протягом місяця скорочення механізованої компоненти, особливо ББМ та ствольної артилерії. За місяць кількість ББМ у окупаційних військ скоротилася на 200 одиниць, а арт-систем майже на 600 стволів. І це все відбувається при працюючому ВПК та постійних постачаннях техніки, так і мобілізаційних процесах, які оперативно вирішують питання з людськими втратами.

"Зважаючи на все, деякі механізми в цій налагодженій системі компенсації втрат і нарощування потенціалу, стали давати збій і лютий 2024 року стане першим за довгий час місяцем, який командування окупаційних військ закриє за рядом показників у "мінусі", — підсумував Коваленко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що російський військовий опублікував пост, у якому розкрив реальні втрати окупантів в Авдіївці. За його словами, йдеться про 16 тисяч убитих. Інформація справила шокуючий ефект на росіян. Після цього Морозова почали нещадно критикувати пропагандисти, які заявляли, що за Сталіна його б точно вбили. Як наслідок, військовий скоїв самогубство.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини