Сирський зробив нову заяву про винищувачі F-16 в Україні: як зміниться ситуація на фронті

Сирський також висловив вдячність, зокрема, президенту і міністру оборони

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський 4 серпня заявив, що винищувачі F-16 вже знаходяться в Україні. Він підкреслив, що це призведе до збільшення кількості знищених окупантів, а також збитих ракет і літаків, якими російські військові атакують українські міста.

Сирський висловив подяку союзникам України за передачу винищувачів, зазначивши, що ефективне застосування сучасних літаків допоможе зберегти життя українських військовослужбовців. Він наголосив, що F-16 є ще одним важливим кроком до перемоги України у війні з Росією.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Зеленський показав перші винищувачі F-16. На День Повітряних сил України продемонстрували перші винищувачі F-16, передані західними партнерами. Про це повідомив глава держави у своєму Телеграмі.

Президент Володимир Зеленський не уточнив конкретні завдання, які виконуватимуть нові літаки. Однак, він наголосив, що партнери з Коаліції можливостей розвитку Повітряних сил ЗСУ розуміють, скільки літаків необхідно Україні.

Також "Коментарі" писали про те, що західні ЗМІ назвали кількість F-16, які прибули в Україну. Українське керівництво з початку повномасштабного вторгнення Росії закликало Захід надати винищувачі F-16. Лише після двох з половиною років війни Україна отримала перші літаки. Видання The Economist повідомило їх можливу кількість.

Згідно з даними The Economist Україна отримала у липні перші 10 винищувачів F-16, які прибули в останній день липня. Очікується, що до кінця 2024 року до України надійде ще 10 літаків збільшивши загальну чисельність західних винищувачів до 20 одиниць. Видання вказує, що решта з можливих 79 винищувачів F-16 Україна отримає кількома партіями впродовж 2025 року. Таким чином Україна отримала перші свої літаки майже через рік, як адміністрація Байдена дала згоду своїм європейським партнерам надіслати літаки.