"Силова мобілізація": у Міноборони розповіли, чи справді є випадки в Україні

Частина відео з відповідними інцидентами є постановочними, але є випадки і з реального життя

В Україні не припиняється мобілізація населення, щоби дати відсіч російській агресії. Як передає портал "Коментарі", речник Міноборони Дмитро Лазуткін прокоментував в ефірі загальнонаціонального телемарафону випадки "силової мобілізації", відео яких час від часу потрапляє до мережі.

Зокрема, за його словами, частина таких відео є постановочними, які роблять спеціально для російської пропаганди. Однак іноді подібні ситуації трапляються і насправді.

"Дуже багато представників ТЦК – це учасники бойових дій, частина з них з пораненнями. І так, є іноді й випадки перевищення повноважень, кожен такий випадок розглядається окремо. У будь-якому випадку, Міноборони не терпить перевищення повноважень представниками ТЦК та СП. Ведеться робота, щоб усі заходи проходили максимально коректно", – висловився Лазуткін.

Читайте також на порталі "Коментарі" - незабаром буде місяць після набрання чинності законодавчими нововведеннями щодо мобілізації. У парламенті дискутують на тему збільшення терміну оновлення даних для військовозобов'язаних (з 60 днів до 150), потроху налагоджується ситуація з додатком "Резерв+", а якісь моменти влаштовують урядові постанови. Що наразі можна сказати про мобілізаційні процеси в Україні та їх перспективи? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Зеленський зробив заяву про збільшення мобілізації.