Головна Новини Суспільство Війна з Росією Сили оборони змушені будуть відійти: тривожний прогноз щодо дій ворога
commentss НОВИНИ Всі новини

Сили оборони змушені будуть відійти: тривожний прогноз щодо дій ворога

Сили оборони можуть вийти з Часового Яру, сказав в ефірі «Еспресо» військовий експерт Олексій Гетьман

4 липня 2024, 13:43
Поділіться публікацією:

Ветеран російсько-української війни, майор запасу НГУ Олексій Гетьман повідомив, що російські сили перекинули значну кількість військових і техніки до Часового Яру.

Сили оборони змушені будуть відійти: тривожний прогноз щодо дій ворога

Війна в Україні

За його інформацією, окупанти направили до Часового Яру велику кількість живої сили та техніки, використовуючи авіацію для руйнування міста. При цьому експерт стверджує, що тримати оборону в зруйнованому місті ще важче, ніж на відкритому полі. Він нагадав, що ще місяць тому Головне управління розвідки Міноборони припускало, що можливо доведеться відступити з цієї позиції через значну перевагу російських сил і засобів.

Гетьман також підкреслив, що російські війська зазнають значних втрат у Часовому Яру.

"Зрозуміло, що відходити від міста не хотілося б, це панівна висота. Місто важко штурмувати, але є межа можливостей. Припускаємо, що можливо нам доведеться відійти з Часового Яру, враховуючи потужність російських атак, м'ясні штурми, кількість КАБів, ФАБів, снарядів. Якщо й далі буде продовжуватися така інтенсивність бойових дій, то туди треба підводити резерви, а резервів не вистачає", — додав Гетьман.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ворог зумів просунутися в Донецькій області та захопити деякі позиції. Зокрема, військовий оглядач групи "Інформаційний спротив" спрогнозував, що можуть "впасти" такі фортеці як Часів Яр та Торецьк. Він припустив, що мікрорайон Часового Яру Канал вже захоплений окупантами.

Окрім того, відомо, що окупанти намагаються захопити Часів Яр уже кілька місяців поспіль. Зрештою, військове керівництво говорило про те, що втрата міста – це лише питання часу. Окрім того, відзначалося, що нічого страшного не станеться, якщо військові будуть змушені відійти від цього населеного пункту.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини