Головна Новини Суспільство Війна з Росією Сили оборони можуть втратити важливе місто, якщо допустять одну помилку
commentss НОВИНИ Всі новини

Сили оборони можуть втратити важливе місто, якщо допустять одну помилку

Росіяни поновили активні спроби захопити Часів Яр

сьогодні, 15:05
Поділіться публікацією:

Російські війська активно намагаються захопити місто Часів Яр у Донецькій області, повідомляє The Wall Street Journal, посилаючись на свідчення українських військових.

Сили оборони можуть втратити важливе місто, якщо допустять одну помилку

Часів Яр

Зокрема, Ростислав Касьяненко, кадровий військовий із 21-го окремого мотопіхотного батальйону, зазначив, що протягом останніх шести місяців його рота разом з іншими підрозділами ЗСУ стримувала просування російських військ у буферну зону, що захищає місто. За його словами, окупанти докладають усіх зусиль для просування на Донеччині.

Російські війська вже здійснили прорив одразу на двох напрямках, що може призвести до захоплення Часового Яру, якщо їх не зупинити, йдеться у статті The Wall Street Journal. Касьяненко наголошує, що росіяни зазнають великих втрат, намагаючись захопити місто, але й українські захисники зазнають значних втрат на полі бою.

"Досить припуститися однієї помилки, і Часів Яр може впасти за лічені дні", — сказав військовий.

Він додав, що під час оборони загинуло 30 бійців з його роти та близько 70 солдатів з інших підрозділів. Через нестачу зброї українські солдати вимушені використовувати трофейну російську зброю.

Касьяненко розповів, що російські війська перетинають канал за допомогою тросів, а потім невеликими групами проникають у буферну зону. Під час одного з наступів група з 10 окупантів змогла перетнути канал, проте українські піхотинці ліквідували вісьмох із них, ще двоє зазнали серйозних поранень.

Ситуація на передовій ускладнюється тим, що російські війська закріпилися в буферній зоні, що дозволяє їм підсилювати свої позиції новими підрозділами. За словами Касьяненка, російські війська використовують ударні безпілотники для атак на українські пункти постачання та підкріплення до Часового Яру.

Українським захисникам доводиться перебувати на позиціях змінами по 5-7 днів, використовуючи підвали зруйнованих будівель як укриття. Особливої загрози, за словами Касьяненка, завдають планерні бомби, які російські війська запускають з великої відстані.

Крім того, росіяни часто використовують дорогу техніку для атак, застосовуючи її до п'яти разів на день, подібно до методів, які вони використовували під час боїв за Бахмут.

Касьяненко також повідомив, що багато російських військових, які наступають на Часів Яр, – це колишні ув’язнені, завербовані з обіцянками звільнення.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, які території росіяни хочуть захопити до початку виборів в США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини