Головна Новини Суспільство Війна з Росією Швейцарські банки обмежують обслуговування клієнтів з російським громадянством
commentss НОВИНИ Всі новини

Швейцарські банки обмежують обслуговування клієнтів з російським громадянством

Банки Швейцарії почали закривати рахунки клієнтам, які мають російське громадянство

28 березня 2024, 12:30
Поділіться публікацією:

Наразі швейцарські банки вживають заходів щодо обмеження доступу до своїх послуг клієнтів з російським громадянством. Це стосується навіть тих клієнтів, які мають подвійне громадянство, включно з паспортами інших країн.

Швейцарські банки обмежують обслуговування клієнтів з російським громадянством

Швейцарські банки почали закривати рахунки громадян Росії. Фото: AFP

Згідно з інформацією, отриманою від Романа Кудінова, керуючого партнера швейцарського юридичного бюро Leolex, було зафіксовано випадки, коли клієнти з подвійним громадянством, серед яких користувачі послуг банків UBS та Credit Suisse, стикалися з проблемою закриття своїх рахунків. Важливо зазначити, що ці особи є платниками податків у Швейцарії, не отримують доходів у Росії та не сплачують там податків.

Додатково, за словами Івана Тихоненка, керівника банківської практики в юридичній компанії Amond&Smith, існують випадки, коли швейцарські банки відмовили у відкритті рахунків громадянам Ізраїлю, які зберігають російське громадянство. Від клієнтів вимагалося документальне підтвердження відмови від російського громадянства для подальшої співпраці.

Крім того, відомо про випадок, коли один зі швейцарських банків закрив рахунок клієнту російської консалтингової компанії, що має громадянство Росії та дозвіл на проживання у Швейцарії.

У 2022-2023 роках швейцарські фінансові установи вже здійснили закриття рахунків російських клієнтів з сумою меншою за 1 мільйон доларів США, а для нових клієнтів із Росії було збільшено мінімальний поріг входу до 5-10 мільйонів доларів. Відповідно, багаті росіяни активно почали отримувати місцеві дозволи на проживання. Однак, як стало відомо, банки тепер звертають увагу не тільки на наявність дозволу на проживання чи швейцарського паспорта, але й на те, чи клієнт отримує дохід у Росії та сплачує податки у цій країні.

“Коментарі” писали, що банківська сфера України хоча й переживає не найкращі часи, проте продовжує розвиватися, надаючи послуги як населенню, так і бізнесу. Станом на лютий 2024 року, послуги по розрахунково-касовому обслуговуванню надавали 42 українських банки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини