Головна Новини Суспільство Війна з Росією Швейцарія погодилася продати Німеччині 25 танків Leopard: чи чекати на них тепер в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Швейцарія погодилася продати Німеччині 25 танків Leopard: чи чекати на них тепер в Україні

На другому році повномасштабної російсько-української війни Швейцарія проти того, щоб її техніка потрапляла до України.

22 листопада 2023, 12:42
Поділіться публікацією:

Швейцарія погодилася на продаж Німеччини 25 танків Leopard 2 A4. Але за умови, що техніка не потрапить до України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє уряд Швейцарії.

Швейцарія погодилася продати Німеччині 25 танків Leopard: чи чекати на них тепер в Україні

Танки Leopard 2. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що Федеральна рада Швейцарії схвалила експорт 25 танків Leopard 2 A4 для німецького оборонного заводу Rheinmetall Landsysteme GmbH.

В уряді Швейцарії зазначають, що танки будуть продані за умови, що техніка залишиться на території Німеччини, країн НАТО чи ЄС, щоб закрити власні потреби.

Зазначається, що у лютому 2023 року міністр економіки Німеччини Роберт Хабек та міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус попросили Швейцарію перепродати запчастини списаних 87 танків Leopard 2 A4 виробника Rheinmetall. Німці запевняли, що танки до України не потраплять.

"Експорт танків за кордон підлягає ліцензуванню відповідно до положень Закону про військове майно. Експорт цих танків до Німеччини відповідає критеріям отримання дозволу. Вирішальне значення має той факт, що Німеччина надала запевнення, що танки залишаться в Німеччині, в НАТО або її партнерів по ЄС", — йдеться у повідомленні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — парламент Словаччини відреагував на рішення уряду Роберта Фіцо припинити військову допомогу Україні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – відомі нові терміни, коли Конгрес може схвалити допомогу Україні.

Раніше "Коментарі" писали – про що говорять процеси всередині США: що потрібно робити Україні для продовження підтримки. Експерти детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини