Головна Новини Суспільство Війна з Росією Схвалено важливе рішення: чи справді перші F-16 вже на шляху до України
commentss НОВИНИ Всі новини

Схвалено важливе рішення: чи справді перші F-16 вже на шляху до України

Нідерланди можуть надіслати Україні перші F-16

2 липня 2024, 08:30
Поділіться публікацією:

Нідерланди незабаром можуть відправити в Україну перші винищувачі F-16, оскільки ліцензію, що необхідна для експорту, вже отримано. Як передає портал "Коментарі", про це Палаті представників повідомила міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен, пише De Telegraaf.

Схвалено важливе рішення: чи справді перші F-16 вже на шляху до України

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

"Нідерланди повинні передати 24 винищувачі F-16 українцям, які відчайдушно потребують цих літаків для захисту від російських повітряних ударів", — йдеться у повідомленні.

Журналісти зазначають, що Палата представників не розголошуватиме термінів відправки американських винищувачів, це залишається таємницею.

Варто зазначити, що зараз чотири країни офіційно пообіцяли передати Україні американські винищувачі F-16. Тривають навчання українських пілотів на території країн-партнерів.

Бельгія анонсувала постачання 30 літаків, Данія — 19, а в Норвегії заявили, що українські Повітряні сили отримають від них винищувачі з новим озброєнням.

Нідерланди мають відправити в Україну 24-16. Раніше Оллонгрен заявляла, що перші винищувачі мають прибути вже цього літа. Після цього постачання цих "пташок" буде поставлено "на потік", додала вона.

Час від часу у ЗМІ з'являються повідомлення про те, що країн наближаються до того, щоб цього літа літаки точно опинилися в Україні, але поки що за словами немає конкретних кроків та рішень. Україна все ще чекає такого рішення.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Данії завершили підготовку 50 фахівців з роботи з винищувачами F-16. Більшість із них повернулися до України, щоб допомогти у підготовці перших бойових літаків. Про це в інтерв'ю TV2 розповів голова Військово-повітряних сил Данії Ян Дам. Журналісти називають підготовку військових та передачу літаків однією з найтаємніших військових операцій Данії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини