Головна Новини Суспільство Війна з Росією Шойгу зажадав виробляти системи ППО цілодобово
commentss НОВИНИ Всі новини

Шойгу зажадав виробляти системи ППО цілодобово

Цьому передував масштабний наліт дронів на шість російських регіонів та анексований Севастополь

30 серпня 2023, 23:31
Поділіться публікацією:

Після масштабного удару БПЛА по території Росії міністр оборони РФ Сергій Шойгу відвідав завод концерну "Алмаз-Антей" у Тульській області та вимагав налагодити виробництво "в режимі 24/7". Про це повідомляють "Коментарі".

Шойгу зажадав виробляти системи ППО цілодобово

Сергій Шойгу

Сергій Шойгу вимагає від керівництва російського концерну "Алмаз-Антей", який випускає озброєння для протиповітряної та протиракетної оборони, перейти на виробництво "в режимі 24/7", тобто цілодобово і без вихідних, передає прес-служба міноборони РФ після візиту Шойгу на підприємство держконцерну у Тульській області.

За даними прес-служби, Шойгу проінспектував виробничі цехи, що випускають радіолокаційні системи. Гендиректор концерну Ян Новіков доповів йому про нарощування темпів виробництва та постачання засобів контрбатарейної боротьби російським військам, які продовжують військові дії проти України. За словами Новікова, на заводі вже раніше збільшили робочі зміни, а проведена останні два роки реконструкція та технічне переозброєння дозволили наростити виробничі потужності "в рази", передає DW.

Нагадаємо, що в ніч на 30 серпня було завдано найбільшого удару дронами по території РФ. Безпілотники атакували Брянську, Орловську, Калузьку, Рязанську та Московську області. У Пскові в результаті удару по аеродрому подвійного призначення було знищено не менше чотирьох військово-транспортних літаків Іл-76.

"Алмаз-Антей" — російський державний концерн, що об'єднує підприємства, що розробляють та випускають озброєння для протиповітряної оборони та протиракетної оборони, зі штаб-квартирою в Москві. Крім того, завдання концерну включають реалізацію, супровід експлуатації, ремонт та утилізацію для федеральних державних потреб та іноземних замовників систем, комплексів та засобів протиповітряної оборони та засобів нестратегічної протиракетної оборони. За даними Стокгольмського міжнародного інституту досліджень проблем світу SIPRI, обсяг продажу зброї концерном "Алмаз-Антей" у 2019 році склав 9420 млн. доларів, що виводить його на 15-е місце у списку найбільших військово-промислових компаній світу. Через війну на Донбасі та вторгнення Росії в Україну, концерн перебуває під міжнародними санкціями Євросоюзу, США, Великобританії та низки інших країн.

Тим часом, Повалій на концерті назвала Україну "бездушною" і зізналася у коханні Кремлю.

Актор родом із України зірвав гастролі росіян в Ізраїлі.

А прем'єр Японії скуштував рибу після зливу радіоактивної води.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини