Головна Новини Суспільство Війна з Росією Шольц пообіцяв гарантії безпеки Україні від сімох держав
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц пообіцяв гарантії безпеки Україні від сімох держав

Сьогодні у Вільнюсі почався та триває саміт країн НАТО

11 липня 2023, 16:27
Поділіться публікацією:

Країни "Великої сімки" ухвалять у Вільнюсі спільну декларацію щодо гарантій у сфері безпеки України після настання миру, сказав журналістам у Вільнюсі канцлер Німеччини Олаф Шольц. Про це повідомляють "Коментарі".

Шольц пообіцяв гарантії безпеки Україні від сімох держав

Олаф Шольц

"Для нас важливо, щоб були обіцянки безпеки для України, які можуть бути ефективними після настання миру. І для цього ми також наразі укладемо необхідні домовленості, в плані того, що потрібно в мирній ситуації", — сказав він.

За його словами, "держави G7 складуть тут спільну декларацію, в якій це буде виражено і яку потім підтримають окремі країни в дуже конкретних термінах", — сказав він.

Шольц також підтвердив надання Україні пакету допомоги на 700 мільйонів євро.

Очікується, що під час саміту країн НАТО має бути ухвалене рішення щодо майбутнього членства України в НАТО або безпекових гарантій для неї. Наразі вже відомо, що країни НАТО готові надати Україні можливість вступу без ПДЧ, але разом з тім президент України Володимир Зеленський висловив незадоволення тим, що в обговорюванних проєктах немає конкретики щодо часових рамок можливого прийняття України до Альянса.

Окрім цього, від час саміту стало відомо про готовність Туреччини та Угорщини схвалити вступ до НАТО Швеції.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг виголосив послання до Путіну, заявивши про допущення ним "стратегічної помилки".

Також він засудив російську ядерну риторику, водночас зазначивши, що жодних реальних змін у силах ядерного стримування РФ НАТО не спостерігає.

А Кремль уїдливо відреагував на рішення Ердогана підтримати Швецію в НАТО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини