Головна Новини Суспільство Війна з Росією Шольц першим наважився сказати незручну правду: що тепер очікує на Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц першим наважився сказати незручну правду: що тепер очікує на Україну

Шольц перешим наважився сказати, що ЄС не готовий воювати за Україну

сьогодні, 10:59 comments2690
Поділіться публікацією:

"План перемоги" розбився об сувору реальність, Європа готова давати гроші для того, щоб тримати Україну на плаву, але воювати за Україну вони не збираються, відзначив військовий, аналітик проекту "Левіафан" Микола Мельник.

Шольц першим наважився сказати незручну правду: що тепер очікує на Україну

Олаф Шольц

"Першим, хто насмілився сказати нам правду, став канцлер ФРН Шольц. За ним можливо не поблічно, але послідують інші. США не в стані тиснути на своїх європейських союзників, тому питання поки закрите", — відзначив Мельник.

Втім, за його словами, залишається відкритим питання заохочення громадян "колективного заходу" брати участь у війні проти Росії. Але, каже Мельник, для цього потрібно три речі, серед яких якісна мобілізація в Україні, фахове навчання та адекватна робота військових аташе.

"Прибрати квадратноголових від керівництва над іноземцями (бо не треба думати, що на Захід вже не йде об'єктивна думка про окремих паркетних батьків-командирів). Розумію, що реалізація цих чотирьох пунктів майже не можлива, але перспектив в цієї ідеї більше аніж в Плані перемоги", — додав Мельник.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що канцлер Німеччини Олаф Шольц відзначив, що категорично виступає проти запрошення України в НАТО просто зараз, з огляду на війну країни з РФ.

Також "Коментарі" розповідали, що джерела Politico повідомляють, що сім країн, включаючи США, Німеччину, Угорщину та Словаччину, виступають проти надання Україні офіційного запрошення до Альянсу. При цьому серед них також є такі європейські держави, як Словенія, Іспанія та Бельгія, що, ймовірно, пов'язано з їхньою зовнішньою політикою, говорять експерти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини