Головна Новини Суспільство Війна з Росією Шокуюча кількість: стало відомо, скільки бійців ЗСУ могли потрапити у полон в Авдіївці
commentss НОВИНИ Всі новини

Шокуюча кількість: стало відомо, скільки бійців ЗСУ могли потрапити у полон в Авдіївці

Вихід з Авдіївки розпочався занадто пізно, вважають західні посадовці

21 лютого 2024, 00:14
Поділіться публікацією:

До тисячі українських військових могли потрапити в полон або пропасти безвісти під час виходу з міста Авдіївка Донецької області, пише The New York Times з посиланням на українських військових та високопоставлених західних чиновників.

Шокуюча кількість: стало відомо, скільки бійців ЗСУ могли потрапити у полон в Авдіївці

ЗСУ покинули Авдіївку. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє видання, двоє українських військових, говорячи про бійців, які потрапили в полон і зникли безвісти при виході з міста, назвали цифри в діапазоні від 850 до 1000 осіб. Співрозмовники газети серед західних чиновників назвали оцінки українських військових "точними".

Джерела NYT також розповіли, що вихід українських солдат з Авдіївки був погано спланований та почався занадто пізно. При цьому ситуація стала надскладною після того, як російські війська оточили місто з трьох сторін.

Ще однією перешкодою для українських військових при виході з Авдіївки були проблеми зі зв'язком, через що солдати потрапляли в полон, пише газета.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що влада Чехії знайшла у третіх країнах сотні тисяч артилерійських боєприпасів, які можуть допомогти Україні за лічені тижні подолати снарядний голод. Для цього Києву необхідно заручиться фінансовою підтримкою США, Німеччини, Швеції та інших країн. План забезпечення України артилерійськими снарядами на Мюнхенській безпековій конференції озвучив президент Чехії Петр Павел.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що загибель російського опозиціонера Олексія Навального свідчить про те, що диктатор РФ Володимир Путін – брутальна особа. А тому США повинні докласти максимальні зусилля задля допомоги Україні. Відповідну позицію під час спільної прес-конференції з президентом України Володимиром Зеленським озвучила віце-президент США Камала Харріс.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини