Головна Новини Суспільство Війна з Росією Шмигаль розповів, як працює нова система бронювання від мобілізації
commentss НОВИНИ Всі новини

Шмигаль розповів, як працює нова система бронювання від мобілізації

Вона стала компромісом між потребами економіки та вимогами військових

24 лютого 2023, 15:40 comments1481
Поділіться публікацією:

Нова система бронювання працівників підприємств, яка затверджена урядом, дозволяє гарантовано лишити на виробництві до 50% військовозобов'язаних. Раніше цей показник складав 40% штату. Про це в своєму інтерв'ю для Forbes розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Шмигаль розповів, як працює нова система бронювання від мобілізації

В Україні змінили систему "бронювання"

За його словами, новий документ став компромісом між вимогами військових та потребою уряду втримати економіку. Нова система, за словами голови уряду, "про справедливість".

"Розробляючи документ, уряд шукав баланс між потребою захистити країну та бажанням втримати економіку. В нас були тривалі дискусії з Генеральним штабом та військовими. Вийшов збалансований документ, який враховує побажання обох сторін, — розповів урядник. — Наприклад, якщо раніше на підприємстві можна було забронювати 40% від штату, то зараз до 50% від військовозобов’язаних працівників. Це справедливіший підхід".

Варто відзначити, що нова система не передбачає ніяких змін щодо права "заброньованих" військовозобовʼязаних виїжджати за кордон у відрядження.

Серед ключових змін, які передбачає нова система – тепер подаватися на бронювання співробітників можуть не лише державні структури та підприємства, що виробляють товари для ЗСУ або виконують "мобілізаційні завдання", а й компанії, які отримали статус "критично важливих для економіки". В постанові зазначено конкретні терміни бронювання – шість місяців. Раніше у документі містилося менш чітке формулювання "до 6 місяців".

Нагадаємо, що Денис Шмигаль очолює уряд майже три роки. На його каденцію випали найскладніші часи для економіки – спочатку епідемія COVID-19, а потім і повномасштабна війна.

Також Денис Шмигаль назвав суму заморожених російських активів, на які претендує Україна та пояснив, як уряд закриє дефіцит бюджету.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

lera

24 лютого 2023, 16:11

Мур. Ищу парня который будет меня трахать) Парни скорострелы мимо) Я хочу удовлетворять все свои потребности и чтобы парень лизал все мои дырочки и давал в ротик. Написать в приват:----- https://e.vg/lera98


Новини