Головна Новини Суспільство Війна з Росією Шмигаль поставив жорсткий ультиматум Польщі та Угорщині
commentss НОВИНИ Всі новини

Шмигаль поставив жорсткий ультиматум Польщі та Угорщині

Україна вже подала запит до Польщі, Угорщини та Словаччини про порушення норм СОТ

19 вересня 2023, 20:20
Поділіться публікацією:

Шмигаль допустив, що Україна може заборонити імпорт деяких категорій товарів з Польщі та Угорщини, якщо країни не погодяться на узгоджені з Європейською комісією заходи і не скасують односторонню заборону щодо України.

Шмигаль поставив жорсткий ультиматум Польщі та Угорщині

Денис Шмигаль (фото з відкритих джерел)

Про це написав Шмигаль у своєму Telegram.

"Україна буде позиватися у Світову організацію торгівлі проти Польщі, Угорщини та Словаччини через односторонні обмеження на імпорт української агропродукції. Одночасно наш Уряд пропонує країнам-сусідам компромісний сценарій. Ми вже представили Європейській комісії план дій щодо контролю за експортом 4 груп агротоварів з України", — заявив Шмигаль.

За його словами, це допоможе запобігти будь-яким спотворенням ринку в сусідніх державах-членах ЄС.

"Зокрема, плануємо ухвалити постанову, яка передбачає, що товари, які йдуть в режимі експорту до 5 держав-сусідів, будуть отримувати верифікацію та погодження від українського Міністерства економіки", — розповів він.

Шмигаль Україна вже подала формальний запит до Польщі, Угорщини та Словаччини щодо порушень норм Світової організації торгівлі.

"Ще починаємо антидискримінаційне розслідування проти недружніх дій цих країн у торговельній сфері на основі статистики 2023 року. Якщо Польща та Угорщина не погодяться на узгоджені з Єврокомісією заходи та не скасують односторонні заборони щодо наших товарів, ми ухвалимо рішення про заборону імпорту до України певних категорій товарів із зазначених країн", — сказав Шмигаль.

 За його словами, блокування аграрного експорту України країнами-сусідами вдарить по економіці, фінансам, податковим надходженням і робочим місцям країни. А ще — це зіграє на руку плану РФ влаштувати нову світову продовольчу кризу.

 Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Лавров знову назвав умови Кремля, які має виконати Захід

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

20 вересня 2023, 19:23

Мы не в том сейчас положении, чтобы ультиматумы ставить, по-моему. Тем более своим же партнерам, от помощи которых мы целиком зависим . Понты колотить будут наши "великие политики", а страдать будем всем мы

Oksana_T

20 вересня 2023, 13:07

Доиграются со своими ультиматумами. Почему-то власти никак не могут осознать и принять тот факт, что наша страна находится в максимально зависимом положении от той же Польши. Зачем портить отношение с теми, от кого ты зависишь? Вот прикроют они в ответ на дерзость Украины каналы поставки вооружений, и что вы будете делать???

Ігор

19 вересня 2023, 20:03

Агробариги поспішають одразу все що зроблено вивозити за кордон. Не дуже вони вірять в нашу перемогу, тому всі їх життєві інтереси за межами України. Всі ці надходження про які так турбується Шмигаль від старого Ріната в Україну не потраплять.


Новини