Шмигаль назвав шість населених пунктів, де проходитиме експериментальна відбудова

Голова уряду проанонсував експериментальну відбудову шести населенних пунктів

Голова уряду Денис Шмигаль назвав шість населених пунктів України, де в межах експериментального проєкту проходитиме цього року відбудова "комплексно й за новими принципами". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на голову уряду.

Серед таких експериментальних майданчиків голова уряду назвав Бородянку та Мощун у Київській області, Тростянець у Сумській області, Посад-Покровське в Херсонській області, Циркуни в Харківській області та Ягідне в Чернігівській області.

- Усі ці населені пункти зазнали страшних руйнувань. Тепер саме з них починаємо відбудову за принципом "краще, ніж було", - каже Денис Шмигаль. За його словами, в цих населених пунктах відбудовуватимуть "не окремі будівлі", а з "системним підходом", "новим плануванням та повною трансформацією цих населених пунктів".

При цьому прем'єр зазначив, що визначення цих експериментальних майданчиків з відбудови не означає, що вона не проходитиме в інших населених пунктах.

Загалом, на відбудову України уряд планує витратити в цьому році 14 млрд. доларів. На ці ціли підуть зокрема і гранти західних союзників України. Зокрема, сьогодні Україні з Європи надійшли 1,5 млрд євро.

Тим часом, стало відомо, яке рішення ухвалив Кабмін щодо підвищення тарифів на електроенергію.

Стало відомо, чому не сталося нового наступу на Київ та Волинь.

А Гуменюк заявила про успіхи Збройних сил України на лівому березі Херсонщини.

Наталія Гуменюк оголосила, що наразі триває зачистка смуги лівого берега Херсонщини, яка досі залишається під контролем російських військ.