Головна Новини Суспільство Війна з Росією Шмигаль доступно пояснив, чому наступ росіян «захлинеться»
commentss НОВИНИ Всі новини

Шмигаль доступно пояснив, чому наступ росіян «захлинеться»

Україна вкладає значні кошти у будівництво фортифікаціних споруд, заявив на засіданні уряду прем’єр-міністр Денис Шмигаль. На його думку, саме вони перешкодять російському наступу

13 лютого 2024, 18:55
Поділіться публікацією:

Як повідомив Денис Шмигаль, від початку 2024 року з резервного фонду держбюджету уряд виділив 20 млрд грн на будівництво фортифікаційних споруд. Окрім того, підкреслив голова Кабміну, додатковий ресурс з інших джерел фінансування складає ще 10,7 млрд грн.

Шмигаль доступно пояснив, чому наступ росіян «захлинеться»

Денис Шмигаль

За його словами, для будівництва оборонних рубежів використовуються також кошти резервного фонду державного бюджету, кошти місцевих бюджетів, військовий ПДФО та благодійні кошти на спецрахунку Нацбанку.

Окрім того, як додав Шмигаль, із загальної суми з резервного фонду майже 3 млрд грн спрямували Міністерству оборони та Держспецтранспорту.  Ще понад 16 млрд грн виділили обладміністраціям. Зокрема, для створення фортифікації у Харківській області виділили 3,9 млрд грн, у Запорізькій області — 1,3 млрд грн. Для Донецької області сума склала 1,2 млрд грн, для Херсонської області — понад 1,2 млрд грн.

Тобто, підкреслив Шмигаль, Україна вкладає в фортифікаційні споруди такі кошти, що російський наступ точно захлинеться.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ситуація на фронті зараз дуже складна, росіяни активно наступають, а ЗСУ перейшли в оборону, про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. Він відзначив, що українським військовим вистачає на полі бою сили духу, а от зі снарядами, зброєю, технікою є проблеми. Сирський підкреслив, що завершення війни залежить від західних партнерів, які мають ухвалити рішення про виділення необхідної допомоги ЗСУ.

До речі, росіяни теж будують фортифікаційні споруди. Зокрема, вони збудували 30-кілометровий поїзд, який планують використати як оборонний рубіж у разі наступу ЗСУ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини