Школи в окупації заполонили педагоги з Дагестану

Загарбники продовжують завозили вчителів на окуповані території

Російські загарбники похвалилися незвичайним "відродженням" школи в тимчасово окупованому селі Розділ поблизу Мелітополя.

Як повідомляє Центр національного спротиву, приступити до навчання в класах школярам допомогли будівельники з регіону-шефа – Дагестану. Фахівці виконали ремонт будівлі. Шеф-регіон допоміг “укомплектувати” також штат вчителів, прикомандирувавши педагогів з північного Кавказу.

Зазначається, що у рейтингу якості російської освіти Дагестан посів передостаннє місце. Місцевим педагогам за рівнем роботи вдалося обігнати у всій Росії лише Інгушетію. А тепер дагестанські "фахівці" їдуть зі своїм "безцінним" досвідом в Україну.

За даними Центру спротиву, найгірша ситуація з вчителями спостерігається на тимчасово окупованих територіях сходу України. Окупанти запровадили програму фінансової підтримки для російських вчителів, які готові переїхати в Україну, обіцяючи щедрі премії та пільги.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники можуть готувати наступальні дії на місто Запоріжжя, яке є важливим українським промисловим центром. Про це пише видання The Economist з посиланням на високопоставленого українського чиновника. Посадовець розповів виданню, що наступною метою Росії може стати наступ на місто Запоріжжя, яке є великим промисловим центром на півдні України.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що на третій місяць Курської операції немає досягнень, які б виправдовували необхідність проведення цієї операції, вважає військовий експерт Іван Ступак. "Відколи розпочалася Курська операція: росіяни намагаються наступати у Запорізькій області, втрачено Вугледар, під загрозою втрати опинилося Селидове, ворог просувається у Торецьку. Росіяни продовжують наступати на Донбасі та перейшли до наступу на Курщині", — наголосив він.