Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія готує наступ на обласний центр: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія готує наступ на обласний центр: що відомо

Наступною ціллю росіян може стати Запоріжжя

сьогодні, 00:15
Поділіться публікацією:

Російські загарбники можуть готувати наступальні дії на місто Запоріжжя, яке є важливим українським промисловим центром.

Росія готує наступ на обласний центр: що відомо

РФ планує наступати на Запоріжжя. Фото з відкритих джерел

Про це пише видання The Economist з посиланням на високопоставленого українського чиновника.

Посадовець розповів виданню, що наступною метою Росії може стати наступ на місто Запоріжжя, яке є великим промисловим центром на півдні України.

Джерело The Economist також повідомило, що російська армія відбила майже половину території у Курській області, яку раніше контролювали ЗСУ.

Нещодавно росіяни просунулися на низці ділянок у Запорізькій області, однак їхні дії на цьому напрямку не можна назвати масштабними.

Як відомо, Запорізька і Дніпропетровська області мають для обороноздатності України стратегічне значення, оскільки там знаходяться основні промислові потужності.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Північна Корея може перекинути в Україну військових із Сил спеціальних операцій (SOF). Як пише британська газета The Telegraph, північнокорейські війська SOF є "одним із найсекретніших підрозділів такого роду у світі". Видання зазначає, що у доповідях західних аналітиків SOF називають "висококваліфікованими військами, оснащеними найкращим спорядженням, доступним для небезпечних, але важливих місій".

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що командування ЗСУ визнало, що темпи мобілізації в Україні пішли на спад. Станом на сьогоднішній день середня чисельність одночасної підготовки новобранців української армії у навчальних центрах становить близько 20 тисяч осіб, повідомив представник Генштабу ЗСУ Василь Румак. За його словами, ще кілька місяців тому кількість мобілізованих, які одночасно навчалися, сягала майже 35 тисяч.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.economist.com/

Новини