Головна Новини Суспільство Війна з Росією Болюча і малоефективна: чому Курська операція не виправдала сподівань
commentss НОВИНИ Всі новини

Болюча і малоефективна: чому Курська операція не виправдала сподівань

За 2,5 місяці ЗСУ не досягли відчутних результатів у Курській області

22 жовтня 2024, 22:16
Поділіться публікацією:

На третій місяць Курської операції немає досягнень, які б виправдовували необхідність проведення цієї операції, вважає військовий експерт Іван Ступак.

Болюча і малоефективна: чому Курська операція не виправдала сподівань

РФ наступає на Курщині. Фото з відкритих джерел

"Перші три тижні Курська операція йшла дуже добре, оскільки ЗСУ збільшували територію контролю. Від початку операції вже минуло 2,5 місяці. Що ми отримали? 1 вересня ЗСУ контролювали 900 кв. км російської території. Через місяць, 1 жовтня, українська армія вже контролювала 770 кв. км, а станом на 15 жовтня – 650 кв. км. ЗСУ втрачають на Курщині території та людей. Мені достеменно відомо, що ми втратили у Курській області велику кількість спецпризначенців, не отримавши вагомого результату", — розповів Іван Ступак.

Водночас, відзначив військовий експерт, Україна втрачає Покровську агломерацію, де до війни проживало 100 тисяч людей, а окупація Покровська призведе до втрати потужностей з виробництва коксуючого вугілля.

"Відколи розпочалася Курська операція: росіяни намагаються наступати у Запорізькій області, втрачено Вугледар, під загрозою втрати опинилося Селидове, ворог просувається у Торецьку. Росіяни продовжують наступати на Донбасі та перейшли до наступу на Курщині", — наголосив він.

За словами експерта, на тлі надскладної ситуації на Покровському напрямку ЗСУ контролюють переважно сільську місцевість у Курській області, яка стратегічно нічого не дає.

"На початку Курської операції складалося враження, що Володимир Зеленський хоче "перевернути шахівницю", змінивши правила гри та умови переговорів. Зараз виглядає так, що спроба "перевернути шахівницю" виявилася невдалою", — підсумував експерт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини