Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Шанс втрачено": "Азов" розкритикував останній обмін полоненими
commentss НОВИНИ Всі новини

"Шанс втрачено": "Азов" розкритикував останній обмін полоненими

У рамках останнього обміну Україна не повернула жодного «азовця»

24 серпня 2024, 22:34
Поділіться публікацією:

Під час обміну полоненими, який відбувся 24 серпня, Україна не повернула жодного бійця "Азову", які вже понад 2 роки перебувають у російському полоні, повідомив підполковник Національної гвардії України, командир бригади спеціального призначення "Азов" Денис Прокопенко ("Редіс").

"Шанс втрачено": "Азов" розкритикував останній обмін полоненими

«Азов» розкритикував обмін полоненими. Фото з відкритих джерел

"Українці завжди повертають борги. Та чи завжди українці дотримують слова та повертають своїх полонених? Путіну було необхідно знизити тиск всередині РФ та зберегти обличчя, повернувши захоплених на Курщині строковиків. Відповідальним за обміни з української сторони необхідно було за радянськими традиціями організувати до свята медійну "перемогу". Місця для полонених "азовців", які вже понад 2 роки чекають на обіцяні обміни, у цій формулі не знайшлося", — заявив Денис Прокопенко.

Він наголосив, що українська переговорна група мала колосальний важіль впливу під час останнього обміну, проте не скористалися ним.

"Тих, хто у 2022 році у Маріуполі зробив все, щоби Україна взагалі продовжила існування та святкувала День незалежності, а не "день народного единства". Попри те, що полонені росіяни самі просили обміняти їх на "азовців". Попри те, що українська переговорна група мала колосальний важіль впливу під час цього обміну, виступаючи з позиції сили.  Усім цим не скористалися. У сьогоднішньому обміні вкотре немає жодного "азовця". Дорогоцінний шанс та час втрачені", — заявив "Редіс".

Як відомо, Україна та Росія за сприяння ОАЕ 24 серпня провели обмін полоненими вперше від початку операції ЗСУ в Курській області.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини