Головна Новини Суспільство Війна з Росією Серія катастроф у Росії. Експерти пояснюють причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Серія катастроф у Росії. Експерти пояснюють причини

В Росії відбуваються авіакатастрофи військової техніки, ймовірно це через надмірну експлуатацію і відсутність необхідних деталей для ремонту.

30 листопада 2022, 18:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

З початку вересня у Росії збільшилась кількість катастроф військових літаків через технічні несправності. Наразі відомо про найменше шість подібних випадків. Аналітики вказують на зв'язок між аваріями та агресією Росії проти України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Jerusalem Post.

Серія катастроф у Росії. Експерти пояснюють причини

Військовий літак впав на житловий будинок в Росії. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, що авіакатастрофи зі старими літаками МіГ-31 і Су-25 є передбачуваними, але падіння бомбардувальника Су-34 виглядає дивним. Літак Су-34 прийняли на озброєння в РФ тільки у 2014 році. Цей літак врізався в житловий будинок в Єйську, що призвело до загибелі 15 осіб.

Катастрофу в Єйську російська влада пояснює витоком палива, хоча експерти вказують як можливу причину те, що боєприпаси, які перевозив літак, могли вибухнути під час польоту.

Американський експерт Майкл Бонерт з аналітичного центру RAND Corporation називає причиною катастроф санкції проти Росії. Через такі обмеження, РФ важче отримати запчастини та обладнання для експлуатації та ремонту літаків.

Експерта іншої американської установи Центр стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS) Пол Шварц запевняє, що є залежність між війною та збільшенням кількості аварій. Він вважає, що за авіакатастрофами російських літаків стоїть надмірна експлуатація.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про переговори між США та Китаєм. За взаємною угодою США не постачатиме Україні стратегічне озброєння, а Китай стримуватиме Росію від застосування ядерної зброї.

Також "Коментарі" писали про кримінального авторитета з Росії, якого побили в літаку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.jpost.com/
comments

Обговорення


Новини