Щось пішло не так: військові КНДР, які мали воювати за РФ, тікають з фронту

Північнокорейські солдати, не доїхавши до українського кордону, втекли з російської армії.

Майже два десятки північнокорейських солдатів втекли зі своїх позицій у Брянській та Курській області поблизу українського кордону. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Суспільне".

Як повідомили "Суспільному" джерела у розвідці, 18 військових з Північної Кореї втекли зі своїх позицій за сім кілометрів від кордону України у двох областях РФ. Наразі мотиви втечі північнокорейських солдатів невідомі, але російські військові активно проводять пошуки.

"Водночас цю інформацію російські загарбники намагаються приховати від свого вищого командування", - повідомляють у розвідці.

Нагадаємо, що у червні Росія та Північна Корея підписала договір про "всеосяжне стратегічне партнерство", який включає допомогу у разі нападу на одну з країн. 14 жовтня російський диктатор Володимир Путін вніс на розгляд про ратифікацію відповідний документ.

15 жовтня стало відомо, що Росія формує окремий "особливий бурятський батальйон", який буде складатись з близько трьох тисяч північнокорейських солдатів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про реакцію українських військових на присутність солдатів КНДР на війні в Україні. За їх словами, Кремль хоче використати північнокорейських військових, як "гарматне м'ясо", щоб зберегти власні ресурси. Крім того, військові вказують, що корейці не адаптовані до війни в Україні та мало екіпіровані. Однак за словами очільника фонду "Повернись живим" Тараса Чмута, будь-яка зміна чисельності армії РФ може мати негативні наслідки для українського фронту.

Також "Коментарі" писали про те, що ЗСУ вдалим ударом знищили кількох офіцерів КНДР.