Що змінилося на фронті після Різдва та Нового року: подробиці від DeepState

Аналітики DeepState зафіксували зростання активності росіян по всій лінії фронту

По всій лінії фронту поступово зростає активність російських окупаційних військ. Як повідомили аналітики групи DeepState з посиланням на дані Генштабу ЗСУ, кількість бойових зіткнень із росіянами зростає після відносного спаду на Новий рік та Російське Різдво.

За словами експертів, загарбники продовжують накопичувати сили на багатьох ділянках. На думку аналітиків, варто очікувати, що найближчим часом російські окупанти знову почнуть рухатися колонами.

"У будь-якому випадку наявні сили, засоби та кількість особового складу у ворога загрозливі, тому пильність втрачати не можна", - наголосили вони.

Читайте також на порталі "Коментарі" - російські окупаційні війська перейшли у новий наступ під Авдіївкою та Бахмутом. Експерт BILD щодо аналізу відкритих даних Юліан Ріпке заявляє, що приблизно три тижні з кінця грудня РФ не проводила активних дій на сході України. Наразі загарбники знову намагаються атакувати.

Також видання "Коментарі" повідомляло - росіяни продовжують атаки на українські позиції практично по всій лінії фронту. І навіть мають деякий поступ на сході та півдні. Водночас не припиняються ракетні, бомбові та дронові атаки. А тому постачання систем ППО мають вирішальне значення для України, наголошує Інститут вивчення війни (ISW). На тлі того, що у США триває блокування допомоги Україні, Німеччина закликає партнерів до ЄС збільшити підтримку нашої країни. Експерти оцінили для порталу "Коментарі" те, що відбувається на військовому та зовнішньополітичному фронтах.