Що з ушкодженим Patriot – чи зможе він і надалі прикривати небо над Україною

Говорячи про пошкодження Patriot спікер Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що вже все добре, ППО працює

Систему протиповітряної оборони Patriot після пошкодження було відремонтовано фахівцями. А з огляду на те, що пошкодження не були серйозними, установка вже відновила роботу. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Речник Повітряних сил ЗСУ пояснив, що знищити ЗРК Patriot не так легко, як це підносить російська пропаганда. Вся проблема для окупантів у тому, що система Patriot – це не єдиний комплекс, що знаходиться в одному місці, це система, яка складається з кількох компонентів, які не знаходяться в одному місці. Отже, завдати одного прицільного удару і знищити весь комплекс практично неможливо.

"Комплекс система, батарея або дивізіон - це не одна машина, це велика кількість техніки, яка працює в комплексі. Це станція радіолокації, радар, командний пункт і пускові установки, які один дивізіон може мати до 8. Це все розосереджено по різних локаціях" , - Поінформував Юрій Ігнат.

За його словами, росіяни самі створили галас навколо теми про "знищення Patriot". Це потрібно окупантам лише для того, щоб переконати росіян, що Кремль має зброю, яка найкраща і має таку "потужність", яку на сьогодні просто неможливо зупинити.

"Хочу запевнити, що з Patriot все гаразд. Ну так, це війна. Іноді може потріпати збоку, але, я думаю, все вже працює і Patriot захищатиме і далі за нас", - резюмував спікер.

Читайте також на порталі "Коментарі" - чому Росія не запустила "Кинджали" урядовим кварталом – що не так з версією Кремля про "знищення системи Patriot".

Також "Коментарі" писали – у США знають, що системою Patriot вже збитий як мінімум один російський винищувач.