Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що з ракетами в росіян: актуальні дані Міноборони
commentss НОВИНИ Всі новини

Що з ракетами в росіян: актуальні дані Міноборони

Міноборони України опублікувало нову оцінку ракетного запасу армії Росії

10 січня 2023, 19:15
Поділіться публікацією:

Станом на 3 січня 2023 року армія країни-окупантки мала 118 ракет типів Х-555 та Х-101 та 59 "Калібрів". Загалом — 177 крилатих ракет найбільш "ходових" типів, які використовувались для ударів по енергоінфраструктурі України, пишуть "Коментарі" за інформацією оприлюдненою в Міноборони.

Що з ракетами в росіян: актуальні дані Міноборони

На скільки масованих атак армії РФ вистачить ракет

За нехитрими підрахунками, у ворога залишився запас далекобійних ракет десь на 2-3 масовані удари, значить обстріли можуть тривати ще місяць-півтора, якщо виходити із середнього інтервалу в 11-16 діб на підготовку, як то вони робили раніше.

Проте не все так оптимістично, як видається на перший погляд. Міноборони України також інформує, що противник має ще 92 балістичні ракети та 52 крилаті ракети до ОТРК "Іскандер". Якщо це доплюсувати, виходить, що армія противника має запасів на 4-5 масовані удари по наших позиціях і енергоінфраструктурі, і відтак обстріли можуть тривати впродовж 1,5-2 місяців.

У своїх публічних заявах ГУР МОУ застерігає ще й про те, що росіяни можуть почати "міксувати" типи ракет в одному залпі, щоб бодай якось зберегти руйнівну силу обстрілів.

На такий випадок рашисти мають 160 надзвукових крилатих ракет Х-22 — фактична дальність стрільби лише 300 км, але занадто ефективні при попаданні в промислові об'єкти. Окрім того, більш як 300 надзвукових крилатих ракет типу П-800 берегового протикорабельного комплексу "Бастіон". І ще десь 300 крилатих ракет для тактичної авіації.

Не варто забувати й розвідка МОУ та Міноборони попереджають, що російський військово-промисловий комплекс (ВПК) потенційно виготовляє щомісяця нових: 30-40 ракет Х-101, 15 ракет "Калібр" та 4-5 ракет до ОТРК "Іскандер".

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Росії почалися проблеми з авіацією: у чому причина.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини