Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що відбувається у будівельній сфері зараз та чого очікувати після війни. Думки професіоналів галузі
commentss НОВИНИ Всі новини

Що відбувається у будівельній сфері зараз та чого очікувати після війни. Думки професіоналів галузі

Будівельна галузь стає однією з найпріоритетніших під час відбудови України.

7 вересня 2022, 11:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

За час війну РФ пошкодила та знищила на території України понад 111 тис. житлових будинків. У них мешкало приблизно 3,5 млн людей. Видання "Коментарі" звернулось до професіоналів у будівельній сфері, щоб з’ясувати, що зараз відбувається в цій галузі та що буде після завершення війни.

Що відбувається у будівельній сфері зараз та чого очікувати після війни. Думки професіоналів галузі

Що відбувається у будівельній сфері зараз та чого очікувати після війни. Фото з відкритих джерел

Будівельна сфера, як і інші галузі українського виробництва під час війни зменшила свої показники у порівнянні з місячними результатами минулого року. Про це стверджує керівник маркетингу компанії Henkel Bautechnik Ukraine (Ceresit) та автор подкасту Proremont Андрій Боровський.

"Ринок завмер. Чим ближче до фронту — тим негативніше динаміка до попереднього року. В цілому по Україні будівельна галузь близько -50% до попереднього року. Кожен окремий місяць мінусує до аналогічного періоду попереднього року, але з кожним місяцем цей розрив скорочується. Причин реально багато", — розповідає керівник маркетингового відділу компанії Ceresit.

Будівельник зі Львова та засновник rpk.group Юрій Крутій, говорить, що незважаючи на війну будівельна сфера працює.

"Будівельна галузь продовжує працювати, так як існує потреба в житлі", — сказав Юрій Крутій.

Що стосується будівництва у післявоєнний час, то обидва професіонали галузі стверджують, що це буде момент великої розбудови країни зі значними інвестиціями. А керівник маркетингового відділу компанії Ceresit додає, що слід очікувати нових експериментальних технологій в будівництві на наших територіях.

"Забудовники та будівельні компанії очікують надходження міжнародних інвестицій під програму відновлення, яку наш уряд презентував у липні цього року. Якщо не помиляюсь на будівництво та логістику попросили близько 450 млрд доларів. Після нашої перемоги — мінімум 5 років буде сильний бум на будівельному ринку. Але це за умови прозорого надходження коштів та дотацій від держави. Також думаю, що Україна стане полігон для випробування новітніх технологій у будівництві, може бути навіть цікаво", — повідомляє Андрій Боровський.

Подібну думку висловлює і засновник rpk.group Юрій Крутій:

"Після перемоги, гадаю сюди зайде багато іноземних інвесторів, які будуть приймати участь у відбудові нашої інфраструктури", — ділиться думками професійний будівельник.

Раніше, портал "Коментарі" повідомляв, чи потрібно купувати житло під час війни. Які переваги та недоліки можна отримати з такого рішення?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини