Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що стане ключем подальшого просування ЗСУ: які завдання стоять перед Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

Що стане ключем подальшого просування ЗСУ: які завдання стоять перед Україною

Звільнення окупованої території розпочинатиметься саме з Криму, адже без деокупації півострова не можна працювати ні на Донеччині, ні на Запоріжжі

11 листопада 2023, 11:40 comments11903
Поділіться публікацією:

Незважаючи на те, що погодні умови погіршилися і просуватися з тим темпом, що раніше українські війська не можуть, є низка завдань, які важливо виконати українським захисникам. Що це за завдання? Що стане ключем подальшого просування ЗСУ? Видання "Коментарі" розбиралося в цьому питанні, вивчивши думки експертів.

Що стане ключем подальшого просування ЗСУ: які завдання стоять перед Україною

ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

Росіяни можуть будь-якої миті зайти в тил наших військ

Полковник запасу ЗСУ, льотчик-інструктор, військовий експерт Роман Світан в інтерв'ю "24 Каналу" заявив, що для того, щоб деокупувати всі захоплені ворогом території, українським військовим потрібно обов'язково заходити до Криму. Бо якщо цього не зробити, то завжди залишатиметься ймовірність удару з тилу.

Роман Світан переконаний, що звільнення окупованої території розпочинатиметься саме з Криму, адже без деокупації півострова не можна працювати ні на Донеччині, ні на Запоріжжі. Все тому, що росіяни можуть будь-якої миті зайти в тил наших військ, а воювати на два фронти у нас не вистачить ні сил, ні ресурсів.

"Сьогодні оптимальний і найзручніший варіант – це працювати на західній частині фронту, оскільки окупанти ввели у бій усі свої резерви та завантажили на сході. Їх потрібно утримувати в районі Авдіївки, Бахмута, Куп'янська, Вугледара. Зараз росіяни пов'язані там боями і не можуть перекинути війська на західну частину фронту. Тому треба працювати там, але все залежить від коштів, які нам передають партнери", – сказав експерт.

F-16 зможуть знищити ворожу авіацію

Військовий експерт Павло Нарожний в ефірі телеканалу "1+1" заявив, що українським захисникам потрібно знищити ворожу авіацію, основна частина якої перебуває в анексованому Криму.

"На Токмаку ворогові потрібно знищити нашу артилерію. А нам потрібно знищити ворожу авіацію, яка знаходиться в Криму в основному... Єдиний засіб, який реалістично зробити швидко – це отримати ракети ATACMS за 300 кілометрів від Америки", — прокоментував експерт.

Також військовий експерт наголосив, що українські захисники за допомогою F-16 зможуть знищити ворожу авіацію. У зв'язку з цим вже цієї зими авіапарк агресора може стати значно менше.

Читайте також на порталі "Коментарі" — хто в оточенні Зеленського просуває ідею переговорів із РФ: про що говорить позиція Заходу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини