Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що сказав Лукашенко про участь військових КНДР у війні проти України
commentss НОВИНИ Всі новини

Що сказав Лукашенко про участь військових КНДР у війні проти України

Лідер Білорусі заперечує участь військових КНДР у війні: «Це нісенітниця!».

сьогодні, 13:08
Поділіться публікацією:

Олександр Лукашенко категорично спростував інформацію про те, що війська Північної Кореї були відправлені до Росії для участі у війні проти України. В інтерв'ю BBC він заявив, що російський президент Володимир Путін не став би залучати іноземні війська до військових дій на території України.

Що сказав Лукашенко про участь військових КНДР у війні проти України

Олександр Лукашенко

Британський журналіст Стів Розенберг поставив Лукашенку пряме запитання щодо чуток про можливу участь військових КНДР у війні. На це лідер Білорусі відповівю

"Нісенітниця. Знаючи свій характер, Путін ніколи б не став умовляти іншу країну залучити свою армію до російської спецоперації в Україні", — сказав Лукашенко.

Коли Розенберг запитав, що може статися, якщо такі повідомлення підтвердяться, Лукашенко заявив, що це стане кроком до ескалації конфлікту. За його словами, будь-яке втручання іноземних військових, навіть з боку Білорусі, могло б призвести до залучення НАТО до війни. Він наголосив, що в такому випадку західні країни звинуватять іншу сторону у втручанні, що лише погіршить ситуацію.

Розмова також торкнулася теми ролі Білорусі у початку війни. Журналіст зазначив, що у 2022 році вторгнення Росії почалося, зокрема, з білоруської території. Лукашенко відповів на це з обуренням.

"Звідки ви знаєте, що я дав дозвіл на використання білоруської території?", — сказав Лукашенко.

Він пояснив, що російські війська були в Білорусі для участі у навчаннях, і їхнє розміщення на півдні країни не мало на меті напад на Україну. Лукашенко сказав, що Путін сам вирішував, як переміщувати свої війська, і це не обов'язково мало проходити через Київ. 

"У якийсь момент він перенаправив частину цих військ до Києва. Я впевнений, що їх спровокували. Путін сам вирішує, як йому виводити свої війська. Через Київ. Або він міг піти через Мінськ".

На завершення він підкреслив, що не обговорював військову стратегію з Путіним і не дзвонив йому з цього приводу. Лукашенко додав, що Путін має право самостійно приймати рішення щодо своїх солдатів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини