Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що потрібно Росії від Китаю – чому Київ зіткнеться з тиском із боку Сі Цзіньпіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Що потрібно Росії від Китаю – чому Київ зіткнеться з тиском із боку Сі Цзіньпіна

Є цілий спектр зброї, яким Китай може допомогти РФ

15 березня 2023, 08:30
Поділіться публікацією:

Бажання глави КНР Сі Цзіньпіна провести переговори з Путіним, а також із Зеленським – яскравий сигнал про те, що Китай має намір голосно заявити про себе як миротворця. Ось тільки вже зрозуміло, що ця "миротворчість" може бути вигідніша Росії, ніж Україні. Зокрема, не перестає обговорюватися питання про постачання китайської зброї Росії. Чи ризикне Китай розпочати постачання зброї РФ? Чи примушуватиме Сі Цзіньпін Україну до переговорів з Росією без будь-яких умов? У цих питаннях "Коментарі" розбиралися разом із експертами.

Що потрібно Росії від Китаю – чому Київ зіткнеться з тиском із боку Сі Цзіньпіна

Путін і Сі Цзіньпін. Фото: з відкритих джерел

Росії потрібні снаряди, дрони і не тільки

Росія потребує артилерійських снарядів і, за інформацією західних розвідслужб, Пекін сьогодні думає над тим, чи варто почати такі поставки, щоб підтримати Росію у війні. Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" розповів керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

"Що стосується снарядів, у Китаю справді багато боєприпасів 122-го та 152-го калібрів, і Росія потребує великої їх кількості. Такі поставки можуть посилити наступальний потенціал, тому вона шукає, де можна їх роздобути", — сказав Мусієнко.

Він додав, також росіяни не відмовилися б, якби Пекін погодився поставити багато цікавих зразків реактивної артилерії, стрілецької зброї та безпілотників. Також Китай за бажання може передати Росії всі необхідні компоненти для високоточних крилатих ракет.

Мусієнко вважає, що Китай не намагається своїм втручанням спровокувати ще більшу війну, скоріше він просто хоче допомогти Москві не програти, тим самим довівши, що авторитарні режими теж мають право на існування і з ними треба рахуватися.

Вашингтон сподівається, що Зеленський чітко і ясно пояснить Сі Цзіньпіну політичну позицію України та суть цієї війни

Військовий експерт Олег Жданов в ефірі свого youtube-каналу висловив думку, що Китаю абсолютно немає жодної справи до того, що буде з Україною та Росією. Головне для Пекіна — відстояти свої інтереси і не більше.

Жданов схиляється до думки, що Сі Цзіньпіню вигідне швидке завершення війни в Україні. Тому він тиснутиме на офіційний Київ, щоб той припинив вогонь і погодився сісти за стіл переговорів на умовах РФ.

"Китаю потрібно зупинити війну, щоб продовжувати торгувати з Європою, та використовувати російську сировину без санкцій. Тому Китай посідає таку позицію, що треба негайно сісти за стіл переговорів. Вони розуміють, що війну не буде закінчено. Але втягнувши нас у переговорний процес, вони забезпечать політичний імідж миротворця", – заявив Олег Жданов.

За його словами, найбільша небезпека, якщо Пекін почне тиснути на Київ усіма силами. Китайцям легше зайняти бік Росії, ніж втратити її як свою основну сировинну базу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на що чекати від зустрічі Путіна з олігархами – чому вона знадобилася саме зараз.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини