Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що потрібно мати при собі, щоб перетнути кордон: нові правила
commentss НОВИНИ Всі новини

Що потрібно мати при собі, щоб перетнути кордон: нові правила

Додаткові умови для перетину кордону: у ДПСУ розповіли, що змінилося з 17 липня

24 липня 2024, 13:05
Поділіться публікацією:

З 17 липня всі чоловіки від 18 до 60 років повинні мати при собі військово-обліковий документ для перетину кордону. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України, Андрій Демченко. Вимога стосується усіх: тих, хто має відстрочку, і тих, хто їде за кордон по роботі.

Що потрібно мати при собі, щоб перетнути кордон: нові правила

Додаткові умови для перетину кордону: у ДПСУ розповіли, що змінилося з 17 липня

Під час брифінгу в Медіацентрі Україна Речник ДПСУ розповів, що ця зміна введена для забезпечення безпеки країни. Військово-обліковий документ може бути у паперовій формі або у вигляді електронного документа. В останньому випадку, достатньо мати мобільний застосунок "Резерв+", де є QR-код. Прикордонники зможуть за допомогою цього коду швидко перевірити необхідну інформацію про чоловіка.

"Цей документ може бути або ж в паперовому вигляді, або ж в електронній формі. Нагадаю, що електронним військово-обліковий документ є таким, коли в мобільному застосунку "Резерв+" згенерований QR-код, який надалі можуть читати прикордонники і отримувати для себе всю необхідну інформацію відносно тієї особи, яка цей документ представляє", – зазначив Андрій Демченко.

Прикордонна служба радить всім, хто планує виїзд, перевіряти свої документи заздалегідь, щоб уникнути проблем при перетині кордону. Важливо також слідкувати за оновленнями правил, які можуть змінюватись залежно від ситуації в країні та світі.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що в Україні значно побільшало спроб нелегально перетнути кордон. Чоловіки, які хочуть уникнути мобілізації, готові платити від $3,000 до $20,000, щоб залишити країну через посередників.              



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини