Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що окрім ATACMS може отримати Україна: яка зброя вже наводить паніку в РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Що окрім ATACMS може отримати Україна: яка зброя вже наводить паніку в РФ

NYT оцінив, що насправді можуть передати США

сьогодні, 10:05
Поділіться публікацією:

Україна робить все можливе, проводячи консультації з партнерами, щоб не лише отримати в достатній кількості ракети ATACMS, а й отримати можливість наносити ними удари вглиб Росії. ATACMS є "тактичною балістичною ракетою" і відноситься до ракет найменшого радіусу дії, оскільки здатна летіти на відстань у 165-300 км залежно від модифікації. Але це не заважає представникам мас-медіа та навіть представникам Пентагону називати їх "далекобійними". Як інформує портал "Коментарі", про це пише газета The New York Times.

Що окрім ATACMS може отримати Україна: яка зброя вже наводить паніку в РФ

Ракети JASSM. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, що справжнє жахіття охопить Москву, коли партнери Києва заговорять про можливість передачі ЗСУ деяких версій ракет "Томагавк". Деякі з них можуть досягати цілей на відстані близько 2500 км. Поки що публічного обговорення щодо надання Україні "Томагавків" не було, але Пентагон розглядає можливість поставки меншої за розмірами та менш помітної крилатої ракети повітряного базування – JASSM. Найпростіша версія летить на відстань 370 км. Більш просунуті версії можуть пролетіти понад 1000 кілометрів.

Зазначається, що в наявності у США є міжконтинентальні балістичні ракети, здатні пролетіти щонайменше 5-6 тисяч кілометрів і вразити цілі на іншому боці планети. Звичайно, такі дорогі ракети немає сенсу споряджати звичайною вибухівкою. Вони є носіями ядерних боєголовок. Тож їх Україна точно не отримає.

Читайте також на порталі "Коментарі" — очікування щодо доленосного рішення Білого дому зростають. Президент США Джо Байден найближчими тижнями вирішуватиме, чи дозволити Україні використовувати ракети великої дальності для ударів по російській території. Це чергове рішення, яке визначатиме масштаб американської підтримки у цьому конфлікті. Про це пише "Politico".

Видання зазначає, що офіційний Київ просить розширити список можливих цілей для ударів, щоб включити об'єкти вглиб Росії, з яких систематично злітають російські бомбардувальники, обстрілюючи мирні українські міста. Київ вважає це питанням захисту від російської агресії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини