Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що не так зі створенням нових бригад: офіцер вказав на важливу помилку Генштабу
commentss НОВИНИ Всі новини

Що не так зі створенням нових бригад: офіцер вказав на важливу помилку Генштабу

Якість новобранців з кожним місяцем знижується

7 жовтня 2024, 23:16
Поділіться публікацією:

Військове керівництво України формує нові бригади, для яких не вистачає кваліфікованих офіцерів, замість того, щоб поповнювати новобранцями старі бригади, яким не вистачає особового складу, заявив заступник командира Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін.

Що не так зі створенням нових бригад: офіцер вказав на важливу помилку Генштабу

В Україні посилили мобілізацію. Фото з відкритих джерел

"У контексті поповнення війська в мене одне питання, на яке ніяк не можу знайти відповідь: навіщо ми створюємо нові бригади, маючи не укомплектовані повністю старі? На сьогоднішній день жодна з бригад, які беруть участь у бойових діях, не укомплектована повністю. Ситуація, звісно, різна та залежить від внутрішнього менеджменту підрозділів. Загалом, людей потрохи набирають, але якість особового складу останнім часом сильно страждає", — розповів Максим Жорін.

За словами офіцера ЗСУ, військове керівництво створює нові бригади, для яких потрібно шукати озброєння та довго навчати людей.

"У таких бригадах немає офіцерів не те, щоб з бойовим, взагалі з будь-яким військовим досвідом. Такі офіцери, на жаль, в більшості випадків не виправдовують покладених на них очікувань та не можуть ефективно виконати бойові задачі. Натомість у нас багато бойових бригад з великим бойовим шляхом, з досвідченими офіцерами. У таких бригадах є структура і колектив. Чому б не доукомлектовувати саме їх?" — відзначив він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що колишній генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг визнав, що армія Росії сильніша за збройні сили країн Європи. За його словами, в Європи занадто мало зброї, потенціалу та добре підготовлених військ. "Ми знаємо, що відстаємо від росіян", — заявив Єнс Столтенберг. Колишній генсек Альянсу зазначив, що поточних норми про фінансування військових витрат НАТО на рівні 2% ВВП недостатньо для встановлення паритету Європи з Росією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини