Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що найближчим часом може змінити ситуацію на фронті – чи продовжить РФ наступати
commentss НОВИНИ Всі новини

Що найближчим часом може змінити ситуацію на фронті – чи продовжить РФ наступати

Зброя, яку ми отримуємо в рамках військово-технічного співробітництва з нашими західними партнерами, фактично змінила перебіг бойових дій

4 квітня 2023, 09:12
Поділіться публікацією:

Незважаючи на те, що практично день у день тривають розмови про контрнаступ ЗСУ, що наближається, ситуація на фронті залишається вкрай важкою. І лише ціною неймовірних зусиль українських захисників вдається стримувати ворога на Донбасі. Коли ситуація на фронті може змінитись на нашу користь? І чи вистачить у ворога ще сил та ресурсів, щоб продовжувати наступ? Видання "Коментарі" у цих питаннях розбиралося разом із експертами.

Що найближчим часом може змінити ситуацію на фронті – чи продовжить РФ наступати

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Путінська армія не має жодних шансів, навіть якщо вона в момент наступу перебуватиме в обороні

Військовий експерт Владислав Селезньов вважає, що зараз багато залежить не так від України, як від Заходу. Якщо союзники України збільшать обсяги постачання озброєння, то Росія не зможе продовжувати наступ і ситуація почне змінюватись на користь Києва. Українські захисники роблять все, що можливо, але потрібна більша зброя та боєприпаси. Свою думку експерт озвучив в ефірі телеканалу FREEДІМ.

Аналітик вважає, що навіть та зброя, яку вже отримала Україна від партнерів, багато в чому змінила перебіг бойових дій.

"Росіяни щиро розраховували на те, що протягом трьох днів зможуть взяти Київ, а за два тижні повністю окупувати всю територію нашої країни. Але постачання "Хаймарсів", ракет до них, постачання бронетехніки, артилерійських систем М777 та їх аналогів, постачання величезної кількості снарядів фактично змінили хід ведення бойових дій", — заявив експерт.

На його думку, допомога країн, що входять до коаліції Рамштайну, впливає на бойові можливості українських Сил оборони, кратно їх збільшуючи. А це означає, що путінський режим взагалі не має жодних шансів у цьому протистоянні.

Ми пам'ятаємо, що для російських солдатів ніколи не мав жодної цінності

При цьому військовий експерт Петро Черник вважає, що ще рано списувати сміття рахунків росіян. Незважаючи на те, що окупанти за березень зазнали величезних втрат, противник ще має ресурс для продовження війни і це не можна ігнорувати. Щомісяця росіяни кидають у бій до 20 тисяч особового складу.

"За березень вже досягнуто абсолютного рекорду понад 24 тисячі. Якщо ми відштовхуємося від цифри 20 тисяч, то 4 тисячі недобору – це досить відчутно. Це серйозна механізована бригада", – зазначив експерт в ефірі "24 канали".

На його думку, цей коефіцієнт у частині винищення ворога у нас збільшуватиметься. Натомість у загарбників цей показник зменшуватиметься. Водночас експерт наголосив, що не варто забувати, що проти 35-мільйонної України воює 145-мільйонна Росія.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що не так із Трампом – звідки такі токсичні заяви про війну в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини