Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що чекає Україну та Росію за прогнозом Буданова
commentss НОВИНИ Всі новини

Що чекає Україну та Росію за прогнозом Буданова

Очільник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов спрогнозував, що чекає на Україну та Росію у 2023 році

1 січня 2023, 17:50 comments1533
Поділіться публікацією:

Керівник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України розповів у інтерв'ю Телемарафону про ситуацію у нашому війську та армії Росії, пишуть "Коментарі".

Що чекає Україну та Росію за прогнозом Буданова

Головний розвідник розповів про наявні ресурси та коли поставлять крапку у конфлікті з РФ

Повномасштабне вторгнення Російської Федерації докорінно змінило ситуацію у розподілі військових сил двох країн, а також "підмочило" політичне майбутнє РФ не лише на території своєї країни, а й геополітичному сенсі. З основного, що виділив Буданов:

- у російській армії залишилося ракет на 2 масованих удари — вони зменшують кількість, щоб тримати імітацію інтенсивності цих ракетних атак;

- на одну ракетну атаку Росії (тобто її виготовлення) потрібно працювати 1,5-2 місяці;

- до березня у РФ буде критична ситуація з озброєнням;

- виробництво "братньої" Білорусі не здатне забезпечити Росію озброєнням;

- промисловість Російської Федерації не порівнянна з промисловістю колишнього радянського союзу, виробництво літаків стратегічної авіації відсутнє, це — старі літаки;

- країна-агресорка зіткнулася з великою проблемою виробництва моторесурсу;

- ТУ-95 і ТУ-160 — основа російського авіапарку.

Що стосується однієї з найгарячіших точок і найважливіших – Бахмута, то за словами Буданова, військова ситуація там не катастрофічна. Катастрофічною називає ситуацію з самим містом та руйнуваннями, яких завдали агресори. Самі ж окупанти зазнають шалених втрат поблизу Бахмута.

З ймовірних протестів у Росії, то говорить, що це — нереально, адже за статистикою понад 70% росіян підтримують війну. Ще один серйозний момент – мобілізація, яка у РФ триває безперервно ще з березня 2022. Уже з 5 січня готуються закрити кордони для виїзду росіянам віком до 55 років (з території РФ та Білорусі).

Як резюмує очільник Головного управління розвідки Міноборони України 2023 рік принесе Україні радість і перемогу, а Росії — трансфер влади. Перемога – це повернення у кордони 1991 року. Проте це, каже Кирило Буданов, не стане "закінченням" усіх процесів, вони будуть досить тривалими.

До слова, росіяни намагалися атакувати в новорічну ніч на декількох напрямках східного фронту, але зазнавали величезних втрат. Як повідомив речник Східного угруповання військ Сергій Череватий, лише за минулу добу на Бахмутському напрямку відбулися 23 бойові зіткнення, ворог втратив понад 171 людину вбитими та близько 200 пораненими. "Вони не змогли прорвати нашу оборону вкотре, не змогли досягти ніяких проміжних цілей", – зазначив він.

Читайте також на порталі "Коментарі" - атаки з Каспію та ймовірність запуску дронів: В об’єднаному пресцентрі Сил оборони півдня України розповіли про ситуацію в армії РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини