Що чекає на вагнерівців в майбутньому, – військовий експерт

Військовий експерт аналізує можливі варіанти майбутнього найманців ПВК "Вагнер".

Після заколоту, який організував засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин, залишається багато питань щодо майбутнього російських найманців цієї приватної військової компанії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання CNN.

Майор армії США у відставці Майк Лайонс вважає, що з армією Пригожина, яка складала близько 25 тис. найманців існує декілька проблем для Росії.

"Я не думаю, що їх буде легко асимілювати в російську армію і відправити назад на фронт. Тому я думаю, що з цим виникне проблем", - говорить Лайонс.

За його словами вагнерівці були незалежним військовим підрозділом, який отримував кращі пайки, одяг, ніж ті, що видають російським бійцям в армії. Окрім того, найманці воювали за Пригожина, а не за ідею режиму Путіна, наголошує американський військовий.

"Ці люди лояльні до людини, Пригожина, а не до країни, не до місії. Я думаю, що у нас є багато питань, на які зараз немає відповіді", - каже Майк Лайонс.

Військовий експерт зазначив, різні варіанти для вагнерівців, зокрема хтось з них може потрапити до російської армії, інші продовжуватимуть служити Пригожину, або перебіжать на бік України, якій нададуть секретну інформацію щодо війни.

Нагадаємо, що у Кремлі заявили, що бійців "Вагнера" не будуть притягувати до себе через її участь у бунті.

Раніше портал "Коментарі" зібрав думки експертів щодо того, який вплив матиме бунт Пригожина на Росію та Путіна.

Також "Коментарі" писали про американського генерала, яки вважає, що останні події в Росії стали критичними для Путіна та його режиму. На його думки президент Росії зазнав "смертельного удару".