Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що буде, якщо Росії вдасться захопити Авдіївку – чи виходить у окупантів просунутися вперед
commentss НОВИНИ Всі новини

Що буде, якщо Росії вдасться захопити Авдіївку – чи виходить у окупантів просунутися вперед

Наступ росіян в Авдіївському напрямку навряд чи можна виділяти як окремий епізод. Це не новий великий наступ РФ

29 березня 2023, 09:07 comments1302
Поділіться публікацією:

Не зумівши захопити Бахмут та Вугледар, окупанти почали кидати основні ресурси на захоплення Авдіївки. За оцінками Інституту вивчення війни, саме на цей напрямок Кремль відправив найдосвідченіших "вагнерівців". Чи так важлива Авдіївка у стратегічному плані? Чи справді ворог кинув практично всі ресурси на просування на Донеччині? У цих питаннях видання "Коментарі" розбиралося разом із експертами.

Що буде, якщо Росії вдасться захопити Авдіївку – чи виходить у окупантів просунутися вперед

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Україна "зробила висновки" після Бахмута, тому у випадку з Авдіївкою місто закрили одразу

Останнім часом ситуація в Авдіївці на Донеччині справді дуже загострилася. Але, якщо говорити відверто, то Авдіївка не має особливого стратегічного значення. Таку думку в інтерв'ю ТСН висловив відомий в Україні військовий експерт Олег Жданов.

Така прагнення росіян наступати на Авдіївку експерт пояснює тим, що місто є плацдармом і у разі його захоплення єдине, що вдасться росіянам, лише незначно відсунути ЗСУ від ключового міста Донбасу – Донецька. Також у такому разі російські загарбники просунуться вперед, ближче до адміністративних кордонів Донецької та Луганської областей.

"От і все. Вона (Ред. — Авдіївка) не має такого стратегічного значення. Не має і оперативного значення на сьогоднішній день. Це просто як Бахмут. Це місто, наше місто, і вони просто продовжують захоплювати територію", — заявив Олег Жданов.

Він додав, що шанси захопити Авдіївку в окупаційних військ набагато менше, ніж шанси окупувати той самий Бахмут.

Настав кульмінаційний момент, коли ворог кинув усе, що має, але просунутися не може

Голова Служби зовнішньої розвідки України 2005-2010 р.р. генерал армії Микола Маломуж в ефірі телеканалу "Еспресо" заявив, що противник справді кинув практично всі ресурси, але суттєво просунутися на Донбасі не може.

"ЗСУ мають стратегічну ініціативу, яка пов'язана з тим, що ворог втрачає основні професійні підрозділи. Це ПВК Вагнера, повітряно-десантні війська, десантно-штурмові бригади та морська піхота. Ми маємо перспективу їх знищення на полі бою. Для цього у нас є резерви, підготовлені спецпідрозділами, технікою, озброєнням, яке отримуємо щодня", — вважає Маломуж.

На його думку, Україна має перспективу переозброєння спецпідрозділів, бригад швидкого реагування та бригад прориву. Все це говорить про те, що ЗСУ мають чудові перспективи невдовзі перейти до масштабних наступальних операцій.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ядерна зброя в Білорусі: про що говорить реакція Мінська — чому шантаж Путіна не спрацював.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини